Συνεργασία Χριστόδουλου – Λοβέρδου για την αξιοποίηση της ανθρωπιστικής βοήθειας
«Συμβουλές» από τη θητεία του ως υφυπουργός Εξωτερικών όσον αφορά στην αξιοποίηση της ανθρωπιστικής βοήθειας που συγκέντρωσε η Εκκλησία για τους πληγέντες των τσουνάμι παρείχε ο Ανδρέας Λοβέρδος στον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, σε συνάντησή τους τη Δευτέρα.
71
«Συμβουλές» από τη θητεία του ως υφυπουργός Εξωτερικών όσον αφορά στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της ανθρωπιστικής βοήθειας που συγκέντρωσε η Εκκλησία της Ελλάδος για τους πληγέντες των τσουνάμι παρείχε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος στον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, σε συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα.
Όπως είπε ο κ. Λοβέρδος στο τέλος της συνάντησης, ως υφυπουργός Εξωτερικών είχε πολύ καλή συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδος στην αντιμετώπιση διεθνών καταστροφών και γενικότερα ανθρωπιστικών ζητημάτων.
Ο κ. Λοβέρδος επισήμανε ακόμη ότι και σήμερα συνεχίζεται κανονικά η συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ προσέθεσε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος θα πρέπει να ζητήσει συνεργασία με τον ΟΗΕ, προκειμένου να λάβει χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για την καλύτερη αξιοποίηση της ανθρωπιστικής βοήθειας που έχει συγκεντρώσει.
Η Αρχιεπισκοπή, σε ανακοίνωσή της, επισήμανε ότι ο κ. Χριστόδουλος ευχαρίστησε τον κ. Λοβέρδο για τη συνεργασία τους και συμπλήρωσε ότι «από την πρώτη στιγμή η Εκκλησία, με όχημα τη Μη Κυβερνητική Οργάνωσή της Αλληλεγγύη, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας συμπαράστασης στους εμπερίστατους αδελφούς μας στη ΝΑ Ασία, έχοντας ήδη πραγματοποιήσει δύο αποστολές ανθρωπιστικού υλικού σε τρόφιμα, εμφιαλωμένο νερό και φάρμακα προς τις πληγείσες περιοχές».
«Ήδη προετοιμάζεται και τρίτη αποστολή, για τις 17 Ιανουαρίου, ανθρωπιστικού υλικού, που θα ξεπερνά τους 700 τόνους» προστίθεται στην ανακοίνωση.
Ο κ. Χριστόδουλος τόνισε επίσης ότι « η Εκκλησία είναι ο σημαντικότερος φορέας άσκησης κοινωνικής πολιτικής στη χώρα μας, μετά το κράτος» και εξέφρασε το θαυμασμό του για τον ευαίσθητο ελληνικό λαό, που προσφέρει από το υστέρημα του για την ανακούφιση των πληγέντων πληθυσμών.
Εν τω μεταξύ, η οργάνωση και ο συντονισμός της αποστολής κρουαζιερόπλοιου στη Σρι Λάνκα για την παροχή υγειονομικής υποστήριξης στους πληγέντες της περιοχής, καθώς και για τη μεταφορά άνω των 800 τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο υπουργείο Εξωτερικών, με πρωτοβουλία του υφυπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Η ίδια σύσκεψη θα επαναληφθεί και την Τρίτη, προκειμένου οι αρμόδιοι φορείς να επεξεργαστούν τις λεπτομέρειες που αφορούν στην αναχώρηση του κρουαζιερόπλοιου, η οποία προγραμματίζεται για τις 16 Ιανουαρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Απίθανος ο μικρός αδερφός του Γιαμάλ: Οδηγάει… Mercedes του, μαύρο γυαλί και «τρελαίνει» τα social media (vid)
- Sugar: Ο πρώτος πιστοποιημένος σκύλος ειδοποίησης διαβήτη στην Ελλάδα
- Δένδιας: Σε μια περίοδο πολλαπλών προκλήσεων, η ΕΕ οφείλει να είναι «ασπίδα» απέναντι σε κάθε απειλή κατά των κρατών-μελών της
- Τελευταίο σταθμός σήμερα η Θεσσαλονίκη πριν το Συνέδριο της ΝΔ – Ομιλίες Μητσοτάκη και Δένδια
- Μήνυμα Τασούλα για την Ημέρα της Ευρώπης: Η ΕΕ παραμένει κορυφαίο εγχείρημα ειρηνικής συνεργασίας και προόδου των λαών
- Ο Παναθηναϊκός θα πάει στη Βαλένθια με στόχο κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ (vids)
- Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Στα Κανάρια μεταβαίνει ο ΠΟΥ για την απομάκρυνση των επιβατών του MV Hondius
- KKE για τα 81 χρόνια από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου: Βαδίζουμε στις αναμετρήσεις τού αύριο πιο έμπειροι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Μελανσόν εναντίον ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ταϊβάν και Ισραήλ στην ίδια συνέντευξη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/X7BISL4J2FPWXNFMRYL5SQBVHQ-1-127x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442