Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι Εργολήπτες του ΑΠΘ
Παράταση ενός μήνα δόθηκε τελικά στις συμβάσεις των Εργοληπτών του ΑΠΘ, γεγονός που οδήγησε τους 500 εργαζόμενους στην απόφαση να αναστείλουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις. Την Τρίτη, πάντως, θα πραγματοποιηθεί 3ωρη στάση εργασίας.
Παράταση ενός μήνα δόθηκε τελικά στις συμβάσεις των Εργοληπτών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, γεγονός που οδήγησε τους 500 εργαζόμενους στην απόφαση να αναστείλουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις. Την Τρίτη, πάντως, θα πραγματοποιηθεί 3ωρη στάση εργασίας.
Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων ξεκίνησαν στις 30 Δεκεμβρίου, καθώς οι συμβάσεις τους έληξαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και δεν ανανεώθηκαν, αφού δεν υπογράφηκαν οι αντίστοιχες συμβάσεις των εργολάβων με το Πανεπιστήμιο.
Εξάλλου, την Τρίτη μεταβαίνει στην Αθήνα ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Αντωνόπουλος, προκειμένου να συζητήσει το θέμα με τους αρμόδιους φορείς.
Οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση και χωρίς όρους μονιμοποίησή τους.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).