Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τον Βλάνταν Ίβιτς απέκτησε η ΑΕΚ-Νέα πρόταση περιμένει η Πολιτεία για το γήπεδο

Τον Βλάνταν Ίβιτς απέκτησε η ΑΕΚ-Νέα πρόταση περιμένει η Πολιτεία για το γήπεδο

Τη δεύτερη μεταγραφική της κίνηση πραγματοποίησε η ΑΕΚ. Μετά τον Νίκολα Μάλμπασα, στην «Ένωση» υπέγραψε ο Βλάνταν Ίβιτς, αδελφός του Ίλια, που αγωνιζόταν στην Γκλάντμπαχ. Βελτιωμένη πρόταση από την ΑΕΚ περιμένει ο Ορφανός για την κατασκευή γηπέδου.

66

Τη δεύτερη μεταγραφική της κίνηση πραγματοποίησε η ΑΕΚ. Μετά τον Νίκολα Μάλμπασα, στην «Ένωση» υπέγραψε ο Βλάνταν Ίβιτς, αδελφός του Ίλια, που αγωνιζόταν στην Γκλάντμπαχ.

Ο – γεννημένος στις 7 Μαΐου του 1977 – ποδοσφαιριστής έμεινε ελεύθερος απ τον γερμανικό σύλλογο, ενώ στο παρελθόν είχε αγωνιστεί στις Παρτιζάν Βελιγραδίου και Προλετέρ. Έχει φορέσει 13 φορές τη φανέλα της Εθνικής ομάδας Σερβίας Μαυροβουνίου.

Στο εφετινό πρωτάθλημα της Γερμανίας έπαιξε σε μόλις 4 αγώνες και πρόλαβε να πετύχει κι ένα γκολ στο νικηφόρο 3-1 της Γκλάντμπαχ επί της Βέρντερ για την 4η αγωνιστική.

Η επίσημη ανακοίνωση της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ αναφέρει τα εξής:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Σέρβου μέσου Βλάνταν Ιβιτς για τρία χρόνια».

Ο Ιβιτς – που είχε απασχολήσει και στο παρελθόν την ΑΕΚ, αλλά και τον Ολυμπιακό – έχει ύψος 1,91μ. και ζυγίζει 85 κιλά.

Ο Φερνάντο Σάντος επέλεξε 20 ποδοσφαιριστές για την συνάντηση με τον Αγιο Δημήτριο (ΟΑΚΑ, 15:00), για τη φάση των «32» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στην αποστολή μετέχουν οι:

Μιχαηλίδης, Χιώτης, Αραμπατζής, Αλβες, Αμπονσά, Ασουνσάο, Λυμπερόπουλος, Ρούσεφ, Γεωργέας, Καμπάνταης, Κόντης, Κωνσταντινίδης, Κωστένογλου, Σοάρες, Τόσκας, Μαϊστρέλλης, Κάππος, Πετκόφ, Σολάκης. Από την αναμέτρηση θα απουσιάσουν οι διεθνείς Κατσουράνης, Μόρας.

Τεκμηριωμένη πρόταση περιμένει ή Πολιτεία για το γήπεδο

Η Πολιτεία δεν μπαίνει στην διαδικασία χρηματοδότησης νέων γηπέδων, αλλά μπορεί να βοηθήσει το όποιο επιχειρηματικό σχέδιο, ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ντέμη Νικολαϊδη στη συνάντηση που είχαν την Τρίτη.

«Ενημέρωσα τον κ.Νικολαΐδη, ότι το επιχειρηματικό σχέδιο που μας έχει κατατεθεί, παρουσιάζει ένα έλλειμμα ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, που δεν μπορεί να καλύψει η Πολιτεία. Η Πολιτεία δεν μπαίνει στη διαδικασία χρηματοδότησης νέων γηπέδων» είπε ο κ. Ορφανός μετά τη συνάντηση.

Και συμπλήρωσε:

«Μπορεί όμως να βοηθήσει το όποιο επιχειρηματικό σχέδιο απαιτεί από εμάς όρους δόμησης. Κάτι που σημαίνει ουσιαστικά, εμπορικές ή όποιες άλλες δυνατότητες θα βοηθούσαν για να εκτελεστεί το επιχειρηματικό σχέδιο και στη συνέχεια να υπάρχει απόσβεση, τόσο σε θέματα λειτουργίας, όσο και συντήρησης».

Ο υφυπουργός επεσήμανε, ότι περιμένει μια επανασχεδιασμένη πρόταση, που να εξυπηρετεί την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ, αλλά και τους όρους που τίθενται από την πλευρά της Πολιτείας.

Ο Ντέμης Νικολαϊδης, από την πλευρά του, διευκρίνισε αρχικά, ότι ζήτησε την συνάντηση αυτή με τον κ.Ορφανό, προκειμένου να ενημερωθεί η ΠΑΕ όσον αφορά το σχέδιο της Ερασιτεχνικής για το γήπεδο, αφού δεν είχε καμία έγγραφη ενημέρωση από αυτήν.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, γιατί το γήπεδο ανήκει στην Ερασιτεχνική. Θα περιμένουμε λοιπόν τα αποτελέσματα», τόνισε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ.

«Εμείς είχαμε τη διάθεση να βοηθήσουμε, να επισπεύσουμε την κατασκευή του, κάτι το οποίο δεν δέχτηκε η Ερασιτεχνική, όπως άλλωστε είχε δικαίωμα. Θα περιμένουμε και μακάρι να βρει τη λύση. Το γήπεδο είναι επιτακτική ανάγκη γιατί αφορά τη βιωσιμότητα της ΠΑΕ».

Οταν ο Ντέμης Νικολαϊδης ρωτήθηκε γιατί δεν ήταν μαζί του ο κ.Γρανίτσας, απάντησε:

«Θα υπήρχε λόγος να έρθουμε μαζί, από τη στιγμή που θα είχαμε κάποιες χρηματοοικονομικές συμβάσεις. Πράγμα που είχαμε ζητήσει εγγράφως από την Ερασιτεχνική όσον αφορά τη χρηματοδότηση του έργου.

» Είπα, λοιπόν, στον κ.Γρανίτσα: Δεν μπορώ να πάω σε κάποιον Υπουργό ζητώντας χρήματα, χωρίς να έχω τίποτα στα χέρια μου. Ηλθαμε εδώ απλώς για να ενημερωθούμε».

Σε άλλη ερώτηση που του υποβλήθηκε, σχετικά με το αν πρόκειται να συναντηθεί με τη διοίκηση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, απάντησε:

«Όχι. Δεν ξέρω αν έχουμε κάτι να συζητήσουμε. Μη νομίζετε ότι αποφεύγουμε κάτι. Απλά περιμένουμε, γιατί όλο το θέμα του γηπέδου είναι στα χέρια της Ερασιτεχνικής».


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024