Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Με ήττες αποχαιρέτησαν το Κύπελλο UEFA ΑΕΚ και Αιγάλεω, από Ααχεν και Βιγιαρεάλ

Με ήττες αποχαιρέτησαν το Κύπελλο UEFA ΑΕΚ και Αιγάλεω, από Ααχεν και Βιγιαρεάλ

Πικρό «αντίο» για ΑΕΚ και Αιγάλεω στην εφετινή διοργάνωση του Κυπέλλου UEFA. Για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του, η «Ένωση» ηττήθηκε 2-0 από την Ααχεν στο ΟΑΚΑ και το Αιγάλεω συνετρίβη στο «Ελ Μαδριγάλ» με 4-0 από την Βιγιαρεάλ. Τα αποτελέσματα.

66

Πικρό «αντίο» για ΑΕΚ και Αιγάλεω στην εφετινή διοργάνωση του Κυπέλλου UEFA. Για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του, η «Ένωση» ηττήθηκε 2-0 από την Ααχεν στο ΟΑΚΑ και το Αιγάλεω συνετρίβη στο «Ελ Μαδριγάλ» με 4-0 από την Βιγιαρεάλ.

ΑΕ Κ- Ααχεν 0-2

Χωρίς βαθμό στη φάση των ομίλων ολοκλήρωσε η ΑΕΚ την εφετινή παρουσία της στο Κύπελλο UEFA. Η «Ένωση» γνώρισε την τέταρτη ήττα της σε ισάριθμους αγώνες, χάνοντας 2-0 στο ΟΑΚΑ από την Ααχεν.

Τα γκολ πέτυχαν ο Μέιγιερ στο 57 και ο Γκόμεζ στο 84, χαρίζοντας στη γερμανική ομάδα την τρίτη θέση στον 8ο όμιλο και την πρόκριση στους «32» του θεσμού.

Ο Φερνάντο Σάντος άφησε εκτός εντεκάδας αρκετούς βασικούς παίκτες και αυτό επηρέασε σαφώς την αγωνιστική εικόνα του «δικεφάλου».

Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, χρειάζονταν μόνο νίκη για να συνεχίσουν στη διοργάνωση και μπήκαν δυνατά στο γήπεδο, παίρνοντας από τα πρώτα λεπτά τον έλεγχο της αναμέτρησης.

Μολαταύτα, η ΑΕΚ ήταν αυτή που απείλησε πρώτη, και μάλιστα σε δύο περιπτώσεις. Ο Στράουμπ όμως αντέδρασε θετικά στα σουτ του Ασουνσάο (14) και του Καπάνταη (16), κρατώντας το «μηδέν». Η Ααχεν έφτασε με τη σειρά της πολύ κοντά στο γκολ στο 27 με τον Μιχάλκε, που είδε το πρώτο σουτ που επιχείρησε να σταματάει στον Χιώτη και το δεύτερο να αποκρούεται πάνω στη γραμμή από τον Μόρα.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Σάντος πέρασε στον αγώνα τους Λυμπερόπουλο και Σοάρες. Ο Βραζιλιάνος στο 48 έβγαλε με κεφαλιά-πάσα τον Κατσουράνη απέναντι στον Στάουμπερ, όμως το πλασέ του (πιεζόμενου) Έλληνα διεθνή έφυγε μόλις άουτ.

Ο Γερμανός τερματοφύλακας είχε και μια καλή επέμβαση στο 53 σε σουτ του Λυμπερόπουλου, όμως το γκολ ήρθε από τους φιλοξενούμενους.

Στο 57, ο Πλάσενριχ από πλάγια δεξιά πλάσαρε τον Χιώτη, η μπάλα προσέκρουσε στη ρίζα της κάθετης δοκού και στην επιστροφή ο Μέιγιερ την έστειλε στην ανυπεράσπιστη εστία, ανοίγοντας το σκορ.

Η «Ένωση» προσπάθησε να απαντήσει και ο Λυμπερόπουλος στο 64 έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ, που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 72 ο Στράουμπ πρόλαβε τον επελαύοντα Σοάρες και απομάκρυνε τη μπάλα.

Οι Γερμανοί όμως ήταν αυτοί που σκόραραν στο 84 σε μια αντεπίθεση, όταν ο Γκόμες εκμεταλλεύθηκε την ασίστ του Μπλανκ και με κοντινή προβολή νίκησε για δεύτερη φορά τον Χιώτη, «σφραγίζοντας» τη νίκη και την πρόκριση της Ααχεν.

Διαιτητής: Σεργκέι Σέμπεκ (Ουκρανία)

Κίτρινες: Τόσκας – Φιελ, Μπλανκ, Σικόνε

ΑΕΚ: Χιώτης, Γεωργέας, Αλβες, Μόρας, Κόντης, Τόσκας, Κρασσάς, Μπούρμπος (69 Ρούσεφ), Κατσουράνης, Ασουνσάο (46 Σοάρες), Καμπάνταης (46 Λυμπερόπουλος)

ΑΑΧΕΝ: Στράουμπ, Κλίτζπερα, Λάντγκραφ (87 Πάουλους), Πλάσενριχ, Ρόλφες, Μέιγιερ, Σικόνε, Σάρπινγκ (74 Γκόμεζ), Φιελ (66 Στέλε), Μιχάλκε, Μπλανκ

Βιγιαρεάλ – Αιγάλεω 4-0

Με ήττα έκλεισε τις υποχρεώσεις του στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA το Αιγάλεω.

Η ομάδα του Στεφάν Ντεμόλ, ηττήθηκε στην Ισπανία από την Βιγιαρεάλ με 4-0 σε αγώνα για την 5η ημέρα του 5ου ομίλου και κατέλαβε τελικά την τελευταία θέση στον όμιλο.

Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Φοντ (14), Γκουάρε (39), Χάβι Βέντα (51) και Καθόρλα (63) ενώ η Βιγιαρεάλ, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση του ομίλου, είναι μια από τις πιθανές αντιπάλους Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για την επόμενη φάση του θεσμού.

Η Βιγιαρεάλ ξεκίνησε πολύ δυνατά τον αγώνα και έδειξε από νωρίς τις προθέσεις της για νίκη απέναντι σε ένα Αιγάλεω που ήταν αδιάφορο και πιθανότατα είχε το μυαλό του στον επόμενο αγώνα πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό.

Έτσι μόλις στο 14 η ισπανική ομάδα πήρε «κεφάλι» στο σκορ όταν μετά από λάθος της ελληνικής άμυνας ο Φοντ με σουτ από το ύψος του πέναλτι έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Έξι λεπτά πριν από τη λήξη του ημιχρόνου ο Γκουάρε, πραγματοποιώντας πολύ όμορφη κούρσα από τα αριστερά, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με δυνατό σουτ διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Βιγιαρεάλ να πετυχαίνει και τρίτο τέρμα αρκετά νωρίς. Ηταν το 51ο λεπτό, όταν ο Φοντ έβγαλε την μπαλιά από τα αριστερά, και ο Βέντα με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στα δίχτυα του Σιντιμπέ.

Στο 65 η Βιγιαρεάλ που ήταν πραγματικά πολύ καλή σήμερα σημείωσε και τέταρτο γκολ. Ο Καθόρλα εκμεταλλεύτηκε ακόμη ένα λάθος της άμυνας του Αιγάλεω και με κοντινό πλασέ «έγραψε» το 4-0.
Διαιτητής: Τζον Αντερχιλ (Σκωτία)

Κίτρινες: Χρήστου

Βιγιαρεάλ: Βαρέχο, Γκονζάλο, Καζόρλα, Γκουαρέ (74 Βέρζα), Φοντ, Αλβάρεζ (57 Μάρκος Γκαρσία), Βέντα, Πένια, Χοσέ Μάρι (65 Κάσες), Σα, Αρζο

ΑΙΓΑΛΕΩ: Σιντιμπέ, Παπουτσής, Χλωρός, Φωτάκης (46 Αγρίτης), Μπάρκογλου, Χρήστου, Μακρής, Χατζής, Σκοπελίτης, Τσάτσος, Εντουσέι (25 Ψωμάς)

Τα αποτελέσματα της Τετάρτης:

5ος όμιλος
Βιγιαρεάλ – ΑΙΓΑΛΕΩ 4-0 (Εκτόρ 13, Γκουάιρε 39, Βέντα 53)
Μίντλεσμπρο – Παρτίζαν 2-0 (Νέμεθ 9, Γιομπ 23)

Βαθμολογία (αγ. – τερμ. – βαθ.)

ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ 4 6-2 9

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ 4 8-2 8

ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΒΕΛ. 4 7-6 5

Λάτσιο 4 5-7 3

Αιγάλεω 4 2-11 1

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Ρέιντζερς – Οσέρ 0-2 (Καλού 9, 47)
Γκράτσερ – Αλκμααρ 2-0 (Αουφχάουζερ 41, Κόλμαν πεν. 54)

Βαθμολογία

ΑΛΚΜΑΑΡ 4 6-3 9

ΟΣΕΡ 4 7-3 7

ΓΚΡΑΤΣΕΡ 4 5-4 7

Ρέιντζερς 4 8-3 6

Αμίκα Βρόνκι 4 3-16 0

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Χερενφέιν – Μπέβερεν 1-0 (Μπρούγκινκ 26)
Στουτγάρδη – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-1 (Μέιρα 75, Τίφερτ 15-Μπόσνιακ 66)

Βαθμολογία

ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ 4 10-3 9

ΜΠΕΝΦΙΚΑ 4 9-5 9

ΧΕΡΕΝΦΕΝ 4 6-6 7

Ντιναμό Ζάγκρεμπ 4 9-7 4

Μπέβερεν 4 2-15 0

8ος ΟΜΙΛΟΣ
ΑΕΚ – Ααχεν 0-2 (56 Μέγιερ, 84 Γκόμες)
Λιλ – Σεβίλλη 1-0 (Μουσιλού 77)

Βαθμολογία

ΛΙΛ 4 5-3 9

ΣΕΒΙΛΗ 4 6-4 7

ΑΑΧΕΝ 4 5-4 7

Ζενίτ Αγ. Πετρουπ. 4 9-6 5

ΑΕΚ 4 4-12 0

Παίζουν την Πέμπτη

1ος ΟΜΙΛΟΣ
Βασιλεία – Φέγενορντ
Χαρτς – Φερεντσβάρος

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Σταντάρ – Μπιλμπάο
Πάρμα – Μπεσίκτας

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Μπριζ – Σαραγόσα
Ουτρέχτη – Αούστρια Βιέννης

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Σοσό – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Νιούκαστλ – Σπόρτινγκ

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024