Με κέρδη 0,40% σε νέο υψηλό έτους έκλεισε το Χρηματιστήριο την Τετάρτη
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν την Τετάρτη στο Χρηματιστήριο, με το γενικό δείκτη να κλείνει λίγο κάτω από τις 2.700 μονάδες, σε νέο υψηλό έτους, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε τοποθετήσεις σε αρκετούς κλάδους και κυρίως στις τραπεζικές μετοχές.
27
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν την Τετάρτη στο Χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε τοποθετήσεις σε αρκετούς κλάδους και κυρίως στις τραπεζικές μετοχές.
Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,40% στις 2.699,52 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 171,5 εκατ. ευρώ.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχωρούν, με «οδηγό» τις μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τον κλάδο ημιαγωγών.
Στη Σοφοκλέους το επενδυτικό ενδιαφέρον στράφηκε κυρίως στις τραπεζικές μετοχές.
Ο FTSE/ASE 140 ενισχύθηκε κατά 0,52% στις 3.151,63 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημείωσε άνοδο 0,56% στις 1.477,80 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 κατέγραψε κέρδη 0,47% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 ενισχύθηκε κατά 0,08.
Oι περισσότεροι κλαδικοί δείκτες τερμάτισαν σε θετικό έδαφος. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωσαν οι Ασφάλειες (+1,34%) και τις μεγαλύτερες απώλειες οι εταιρείες Διύλισης (-1,21%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών συγκέντρωσαν οι μετοχές της CosmΟΤΕ (+0,43% στα 14 ευρώ), της Alpha Bank (+1,40% στα 24,62 ευρώ) και της Εθνικής Τράπεζας (+0,69% στα 23,26 ευρώ).
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 138 σημείωσαν άνοδο, 150 υποχώρησαν και 132 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εκρήξεις στο Κίεβο από μεγάλη ρωσική επίθεση
- Δέκα πτώματα βρέθηκαν στο Μεξικό, πέντε εκ των οποίων κρέμονταν μαζί από γέφυρα με ένα μήνυμα
- «Τίτλοι τέλους» από τον Άντι Μπέρναμ στην ψηφιακή ταυτότητα που προωθούσε ο Κιρ Στάρμερ
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
- Το Ισραήλ σκότωσε πενταμελή οικογένεια στη Γάζα – Ένα παιδί έλειπε την ώρα της επίθεσης – Δέκα νεκροί συνολικά
- Αποδοκιμασίες επειδή ο Μπέλιγχαμ έδωσε το πέναλτι στον Σάκα για να κάνει χατ τρικ (vid)
- Πώς οι ΗΠΑ ενίσχυσαν την ήπια ισχύ τους με το Μουντιάλ
- Τρομερός Εμπαπέ: Έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442