Πάντως, αντ' αυτού (του αρχηγού), «έφαγα τη σφαίρα» και «κώδικα τιμής», που θα σπάσει ο ιστορικός του μέλλοντος, συναντάμε στην Κόζα Νόστρα, όχι σε «υποθέσεις ιδιωτών» στη Δημοκρατία
Μυστηριώδης εξαφάνιση εκρηκτικών στο αεροδρόμιο του Παρισιού
Συναγερμός έχει σημάνει στις γαλλικές Αρχές ασφαλείας, καθώς ποσότητα εκρηκτικών χάθηκε το βράδυ της Παρασκευής κατά τη διάρκεια άσκησης στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού. Τα εκρηκτικά φορτώθηκαν -κατά λάθος- σε επιβατικό αεροπλάνο!
Συναγερμός έχει σημάνει στις γαλλικές Αρχές ασφαλείας, καθώς ποσότητα εκρηκτικών χάθηκε το βράδυ της Παρασκευής κατά τη διάρκεια άσκησης στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού. Τα εκρηκτικά φορτώθηκαν -κατά λάθος- σε αεροπλάνο που θα εκτελούσε άγνωστη μέχρι στιγμής πτήση…
Συγκεκριμένα, δύο χωροφύλακες, που πραγματοποιούσαν άσκηση εντοπισμού εκρηκτικών από σκύλους, έχασαν ξαφνικά από τα μάτια τους την αποσκευή που περιείχε τα εκρηκτικά. Η αποσκευή τοποθετήθηκε τότε από αχθοφόρο στον κυλιόμενο τάπητα και φορτώθηκε σε κάποιο αεροπλάνο.
«Είναι μία γκάφα, ένα σφάλμα που οφείλεται στην έλλειψη προσοχής» αναγνώρισε ο συνταγματάρχης Ρισάρ Αλεξάντρ, διοικητής της Χωροφυλακής Εναέριων Μεταφορών (GTA), διευκρινίζοντας ότι η άσκηση αυτή -που αφορούσε την τοποθέτηση αντικειμένων σε αποσκευές επιβατών εν αγνοία των τελευταίων για τον εντοπισμό τους από εκπαιδευμένους σκύλους- είναι μια «ασυνήθης διαδικασία, χωρίς προηγούμενο».
Ειδικός της αντιτρομοκρατίας, που ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, ανέφερε σχετικά με την υπόθεση ότι «τα εκρηκτικά αυτά αφήνουν ίχνη, τα οποία υπάρχει κίνδυνος να εντοπιστούν σε εντελώς ανυποψίαστους επιβάτες».
Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Αλεξάντρ «όλες οι αεροπορικές εταιρείες, τις οποίες αφορά η υπόθεση, ενημερώθηκαν» και έτσι ο επιβάτης που θα βρεθεί να έχει στην αποσκευή του εκρηκτικά «δεν θα πρέπει να ανησυχεί».
Έρευνα για τη μυστηριώδη αυτή υπόθεση διεξάγουν οι γαλλικές Αρχές.
Αυτό το καλοκαίρι, ο θρυλικός Αρσέν Λουπέν γυρίζει την Αττική και όλη την Ελλάδα με μια θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια, όπου το τέλος το αποφασίζεις εσύ!