Δημοσιογράφοι καταγγέλλουν την Κίνα και το Google για λογοκρισία
Οι Αρχές της Κίνας εμποδίζουν την πρόσβαση στο αμερικανικό Google News ώστε οι πολίτες να έχουν πρόσβαση μόνο στην κινεζική έκδοση της υπηρεσίας, η οποία λογοκρίνεται από το Google έπειτα από συμφωνία με το Πεκίνο, καταγγέλλουν οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.
36
Οι Αρχές της Κίνας εμποδίζουν την πρόσβαση στο αμερικανικό Google News ώστε οι πολίτες να μπορούν να διαβάζουν ειδήσεις μόνο από την κινεζική έκδοση της υπηρεσίας, η οποία λογοκρίνεται από το Google έπειτα από συμφωνία με το Πεκίνο, καταγγέλλουν την Τρίτη οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.
Η οργάνωση υποστηρίζει ότι το Σεπτέμβριο η Google Ιnc. εγκαινίασε έκδοση της υπηρεσίας ειδήσεων στα κινεζικά, αφού συμφώνησε με το αίτημα της Κίνας να μη δημοσιεύει «πολιτικά ευαίσθητα» άρθρα. Το αγγλόφωνο Google News φέρεται να μην είναι διαθέσιμο στην Κίνα εδώ και δέκα ημέρες.
Απεσταλμένος του Reuters στην Κίνα επιβεβαιώνει την Τρίτη ότι η πρόσβαση στο αμερικανικό Google News είναι αδύνατη.
«Η Κίνα λογοκρίνει το Google News ώστε να αναγκάσει τους χρήστες του Διαδικτύου να χρησιμοποιούν την κινεζική έκδοση του δικτυακού τόπου, από την οποία έχουν αφαιρεθεί οι πλέον κρίσιμες ειδήσεις» αναφέρει η ανακοίνωση των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα.
«Αποδεχόμενη να διαθέσει μια υπηρεσία ειδήσεων που αποκλείει δημοσιεύεσεις οι οποίες δεν είναι της αρεσκείας της κυβέρνησης, η Google έχει αφήσει τον εαυτό της να χρησιμοποιείται από το Πεκίνο» συνεχίζει το κείμενο.
Πολλοί ακόμα ειδησεογραφικοί δικτυακοί τόποι στην Κίνα αποφεύγουν να δημοσιεύουν δυτικά άρθρα που δεν θα άρεσαν στις Αρχές.
Το Πεκίνο έχει μάλιστα συστήσει ομάδα «κυβερνοαστυνόμευσης» που ελέγχει το περιεχόμενο του Παγκόσμιου Ιστού για τυχόν αποκκλίσεις από τις επίσημες θέσεις του καθεστώτος. Αρκετοί μάλιστα διαφωνούντες έχουν φυλακιστεί για δημοσιεύματά τους στο Διαδίκτυο.
Μέχρι το τέλος του 2004 οι Κινέζοι χρήστες του Διαδικτύου αναμένεται να έχουν αυξηθεί στα 111 εκατομμύρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Βιλερμπάν έδωσε εγγυήσεις στον Φρανσίσκο και «τελείωσε» τις φήμες για το μέλλον του
- Σαουδική Αραβία: Ελληνικοί Patriot αναχαίτισαν βαλλιστικούς πυραύλους από την Υεμένη
- Όταν η ΝΔ ομολογεί ότι θέλει να μετατρέψει το προεκλογικό της πρόγραμμα και το ιδεολογικό της στίγμα σε συνταγματική διάταξη
- Ισπανία – Γαλλία: Πύρινη κόλαση – Πάνω από 220 χιλιάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους
- Ελλάδα – Ιταλία: Μεγάλη «μάχη» για την πρόκριση στον τελικό του World Cup στο Σίδνεϊ!
- Διακοπές: Ταξίδια ανάλογα με την κάθε γενιά – Τι προτιμούν Gen Z, Millennials, Gen X και Boomers
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου δεν μας τα λέει καλά
- Βάσεις 2026: Οι επιλογές των υποψηφίων αναδιαμορφώνουν τον χάρτη των σχολών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)





![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)

































![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)



































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442