Πρόσκληση για διάλογο «χωρίς όρους» απηύθυνε στο Ισραήλ ο Σύρος πρόεδρος
Ο πρόεδρος της Συρίας είναι έτοιμος να επανέλθει στο τραπέζι του διαλόγου με το Ισραήλ χωρίς όρους και προϋποθέσεις, σύμφωνα τουλάχιστον με δηλώσεις του απεσταλμένου του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή. «Χλιαρή» η πρώτη αντίδραση του Ισραήλ.
Ο πρόεδρος της Συρίας είναι έτοιμος να επανέλθει στο τραπέζι του διαλόγου με το Ισραήλ χωρίς όρους και προϋποθέσεις, σύμφωνα τουλάχιστον με δηλώσεις του απεσταλμένου του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή. «Χλιαρή» η πρώτη αντίδραση του Ισραήλ.
Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ Τέριε Λάρσεν βρέθηκε στη Δαμασκό, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της χώρας Μπασάρ Ασαντ και τον υπουργό Εξωτερικών Φαρούκ αλ Σάρα.
«Ο πρόεδρος Ασαντ μου εξήγησε ότι τείνει χείρα φιλίας στους Ισραηλινούς ομολόγους του και ότι είναι έτοιμος να καθίσει στο ίδιο τραπέζι χωρίς όρους» δήλωσε.
«Η πρόταση αυτή δεν περιέχει κάτι καινούργιο» σχολίασαν πηγές της ισραηλινής διπλωματίας.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι προθέσεις της Συρίας αντιμετωπίζονται με δυσπιστία από το Ισραήλ. Πριν από ένα μήνα, ο απεσταλμένος του ΟΗΕ είχε δηλώσει ότι η Δαμασκός πρόκειται να αναδιατάξει περίπου 3.000 στρατιώτες της που βρίσκονται στο Λίβανο και ότι επιθυμεί το διάλογο με το Ισραήλ.
«Θα ήμουν πολύ ευτυχής να ανοίξω διάλογο με οποιαδήποτε αραβική χώρα. Αλλά πρέπει να δούμε κάποιο σημάδι, ακόμη και το μικρότερο, ότι οι προθέσεις της Συρίας είναι σοβαρές και δεν αποτελούν προσπάθεια να εκτονωθούν οι αμερικανικές πιέσεις» είχε απαντήσει τότε ο Σαρόν.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.