Διπλωματική πρωτοβουλία του Λονδίνου για ήπιο κλίμα στις παλαιστινιακές εκλογές
Περιοδεία στη Μ.Ανατολή αρχίζει την Τετάρτη ο Τζακ Στρο. Ο επικεφαλής του Φόρεϊν Όφις θα συναντηθεί με τον Α.Σαρόν και τους ηγέτες της Παλαιστινιακής Αρχής. Ζητούμενο για τους Βρετανούς είναι να κυλήσουν ήρεμα οι εκλογές για το διάδοχο του Αραφάτ.
Διήμερη περιοδεία στη Μέση Ανατολή αρχίζει την Τετάρτη ο Τζακ Στρο. Ο επικεφαλής του Φόρεϊν Όφις θα συναντηθεί με τον Αριέλ Σαρόν και τους ηγέτες της Παλαιστινιακής Αρχής. Ζητούμενο για τους Βρετανούς είναι να κυλήσουν ήρεμα οι εκλογές για το διάδοχο του Αραφάτ.
Σύμφωνα με το BBC, ο Τζακ Στρο θα «ανακρίνει» τον Αριέλ Σαρόν και τον υπουργό Εξωτερικών Σιλβάν Σαλόμ σχετικά με το πώς το Ισραήλ θα βοηθήσει, ώστε να κυλήσουν ήρεμα οι εκλογές του Ιανουαρίου στην Παλαιστινιακή Αρχή.
Παράλληλα, θα εξετάσει και το θέμα της απόσυρσης των εβραϊκών οικισμών από τη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη.
Την Πέμπτη θα συναντηθεί με την ηγεσία της Παλαιστινιακής Αρχής, από την οποία θα ζητήσει επανεξέταση των μέτρων και της πολιτικής ασφάλειας.
Συγκεκριμένα, θα συνομιλήσει με τον πρωθυπουργό Αχμέντ Κορέι και τον επικεφαλής της PLO Μαχμούντ Αμπάς.
Επίσης, θα καταθέσει στεφάνι στον τάφο του Γιασέρ Αραφάτ.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.