
Στα «Ολυμπιακά Ακίνητα» παραχωρούνται 2.200 στρέμματα των εγκαταστάσεων Ελληνικού
Στην εταιρεία «Ολυμπιακά Ακίνητα» παραχωρούνται οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Ελληνικό και ο χώρος που τις περιβάλλει με απόφαση της κυβέρνησης, την οποία συνυπογράφει ο Γ.Σουφλιάς. Στην κρατική εταιρεία παραχωρείται και το Ολυμπιακό Κέντρο Αγίου Κοσμά.
51
Στην εταιρεία «Ολυμπιακά Ακίνητα» παραχωρούνται οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Ελληνικό και ο χώρος που τις περιβάλλει με απόφαση της κυβέρνησης, την οποία συνυπογράφει ο Γ.Σουφλιάς. Στην κρατική εταιρεία παραχωρείται και το Ολυμπιακό Κέντρο Αγίου Κοσμά.
Παρά την προεκλογική υπόσχεση του Κώστα Καραμανλή ότι ολόκληρος ο χώρος του Ελληνικού θα γίνει πάρκο, τα «Ολυμπιακά Ακίνητα» έχουν πλέον το δικαίωμα της εκμετάλλευσης, παραχώρησης ή εκμίσθωσης σε ιδιώτες έκτασης 2.200 στρεμμάτων σε σύνολο 5.300.
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, η έκταση που παραχωρείται περιλαμβάνει γήπεδα και προσωρινές εγκαταστάσεις, ενώ το «φιλέτο» είναι η διαμόρφωση των εγκαταστάσεων κανόε-καγιάκ για την οποία έχει εκδηλωθεί το πιο έντονο επιχειρηματικό ενδιαφέρον σε σχέση με το σύνολο των Ολυμπιακών υποδομών.
Πάντως, στην κοινή υπουργική απόφαση ορίζεται ότι δεν επιτρέπεται η δημιουργία εγκαταστάσεων που θα μεταβάλλουν τον προοριμό, τη χρήση και τη λειτουργία των υποδομών.
Ως προς την έκταση 250 στρεμμάτων στον Αγιο Κοσμά, αυτή προστατεύεται από ειδικό διάταγμα που απαγορεύει την κατασκευή ξενοδοχείων, καζίνο, χώρων ψυχαγωγίας και κατοικίες.
Επί κυβέρνησης Σημίτη είχε σχεδιαστεί η δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου μέσω διεθνούς διαγωνισμού στο Ελληνικό, καθώς και η ήπια οικιστική ανάπτυξη σε έκταση 1.000 στρεμμάτων με στόχο την εξασφάλιση πόρων για τη χρηματοδότηση των παρεμβάσεων και των φυτέυσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.04.2026]
- Ανταρκτική: Το ακραίο σχέδιο για να αποτραπεί η άνοδος της στάθμης της θάλασσας
- Μπενίτεθ: «Το πρώτο γκολ άλλαξε το παιχνίδι…»
- Γιουβέντους-Μπολόνια 2-0: Τρίτη σερί νίκη-κλειδί για το Champions League
- Super League: Όλα τα γκολ της αγωνιστικής από τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ (vid)
- Υδροηλεκτρική ενέργεια: Tο τεράστιο αναξιοποίητο δυναμικό της
