Φήμες για πυρηνικό ατύχημα αναστάτωσαν τη Βουλγαρία
Οι βουλγαρικές αρχές προσπαθούν την Παρασκευή να κατευνάσουν τον πανικό που δημιουργήθηκε από φήμες για ατύχημα σε πυρηνικό σταθμό «γειτονικής χώρας». Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, ορισμένα σχολεία έκλεισαν και ο κόσμος συνέρρευσε στα φαρμακεία
Οι βουλγαρικές αρχές προσπαθούν την Παρασκευή να κατευνάσουν τον πανικό που δημιουργήθηκε από φήμες για ατύχημα σε πυρηνικό σταθμό «γειτονικής χώρας». Παρόλο που η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας δεν είναι υψηλά, ορισμένα σχολεία έκλεισαν και ο κόσμος συνέρρευσε στα φαρμακεία για φάρμακα ραδιολογικής προστασίας.
Αν και δεν είναι σαφές από πού ξεκίνησαν οι φήμες, τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ανησυχίες για τον πυρηνικό σταθμό Τσέρνα Βόντα στη γειτονική Ρουμανία και αργότερα για έναν αντιδραστήρα στη ρωσική πόλη Μπαλάκοβο.
Τόσο η Ρουμανία όσο και η Ρωσία αρνήθηκαν πως υπήρξε οποιαδήποτε διαρροή ραδιενέργειας. Παρόλα αυτά οι Βούλγαροι άρχισαν να αγοράζουν ιώδιο και άλλα φάρμακα κατά της ραδιενέργειας, σε σκηνές που θύμιζαν το 1986, όταν η είδηση για την πυρηνική καταστροφή στο Τσερνόμπιλ διαδιδόταν από στόμα σε στόμα στην τότε κομμουνιστική ανατολική Ευρώπη.
Το γραφείο Πολιτικής Άμυνας της Βουλγαρίας ανακοίνωσε πως δέχθηκε μεγάλο αριθμό τηλεφωνημάτων. «Κάνουμε συνεχώς μετρήσεις εδώ και επτά ημέρες και δεν υπάρχει καμιά αύξηση στα επίπεδα ραδιενέργειας» καθησύχασε η εκπρόσωπος της Πολιτικής Άμυνας Λίλια Κονσταντίνοβα.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.