Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
weather-icon 14o
Νέα διορία ώς την Τετάρτη για την εκτέλεση των τριών υπαλλήλων του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν

Νέα διορία ώς την Τετάρτη για την εκτέλεση των τριών υπαλλήλων του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν

Νέα παράταση έως την Τετάρτη για την εκτέλεση τριών υπαλλήλων του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν έδωσαν οι ένοπλοι απαγωγείς τους. Οι εξτρεμιστές ζητούν την απελευθέρωση 26 Ταλιμπάν, οι οποίοι βρίσκονται στις φυλακές.

31

Νέα παράταση έως την Τετάρτη για την εκτέλεση τριών υπαλλήλων του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν έδωσαν οι ένοπλοι απαγωγείς τους. Οι εξτρεμιστές ζητούν την απελευθέρωση 26 Ταλιμπάν, οι οποίοι βρίσκονται στις φυλακές.

Η απόφαση για παράταση του τελεσίγραφου ελήφθη καθώς η κυβέρνηση του Αφγανιστάν είπε ότι θα απαντήσει στα αιτήματά τους την Τετάρτη, όπως μετέδωσε το Reuters.

Οι απαγωγείς ζητούν την απελευθέρωση 26 Ταλιμπάν, αλλά μερικοί εξ αυτών ενδέχεται να είναι φυλακισμένοι στο Γκουαντάναμο -τη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στην Κούβα, όπου κρατούνται δεκάδες ύποπτοι για διασύνδεση με τρομοκρατικές οργανώσεις.

«Είχαμε επαφές με εκπροσώπους της κυβέρνησης και των Ηνωμένων Εθνών, που είπαν ότι θα απαντήσουν στα αιτήματά μας αύριο. Έτσι, δώσαμε παράταση στο τελεσίγραφο έως τις 11 το πρωί της Τετάρτης (8:30 ώρα Ελλάδος).

Οι ένοπλοι εξτρεμιστές απειλούν να σκοτώσουν τους τρεις ομήρους -μία Βρετανίδα, έναν Φιλιπινέζο και μία γυναίκα από το Κόσοβο- εάν δεν απελευθερωθούν άμεσα όλοι οι μαχητές των Ταλιμπάν που βρίσκονται στις φυλακές και δεν αποσυρθούν τα αμερικανικά στρατεύματα από το Αφγανιστάν.

Επισημαίνεται ότι η αφγανική κυβέρνηση είχε κατά το παρελθόν διαπραγματευτεί την απελευθέρωση πολλών ξένων υπηκόων που είχαν απαχθεί από μέλη των Ταλιμπάν, πιθανότατα υποσχόμενη λύτρα.

Η Βρετανίδα Ανέτα Φλάνιγκαν, ο Φιλιππινέζος Ανγκελίτο Ναγιάν και η Σκίπε Χαμπίμπι από το Κόσοβο, οι οποίοι εργάζονταν για τη διεξαγωγή των πρόσφατων εκλογών στο Αφγανιστάν, απήχθησαν προ ημερών μέσα από όχημα του ΟΗΕ στο κέντρο της Καμπούλ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
Cookies