Νέο πρόγραμμα εθελοντισμού θέτει σε εφαρμογή ο Δήμος Αθηναίων
Το νέο πρόγραμμα εθελοντισμού του Δήμου Αθηναίων παρουσίασε η Ντόρα Μπακογιάννη σε εκδήλωση προς τιμήν των εθελοντών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Δειξ τους την Αθήνα που αγαπάς» για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.
71
Το νέο πρόγραμμα εθελοντισμού του Δήμου Αθηναίων παρουσίασε η Ντόρα Μπακογιάννη σε εκδήλωση προς τιμήν των εθελοντών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Δειξ τους την Αθήνα που αγαπάς» για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.
Πρόκειται για το θεσμό της εθελοντικής δραστηριότητας, με τον οποίο ο Δήμος Αθηναίων και όποιος άλλος δήμος επιθυμεί, ανοίγει μόνιμα δίαυλο επικοινωνίας με τους ενεργούς πολίτες και την τοπική κοινωνία.
«Στο πλαίσιο αυτό» υπογράμμισε η κ. Μπακογιάννη, «το πρώτο μας πρόγραμμα στοχεύει στην ενεργοποίηση των συμπολιτών μας της τρίτης ηλικίας κυρίως και αφορά την καλή λειτουργία και προστασία των ελεύθερων χώρων, των πάρκων και των παιδικών χώρων της Αθήνας».
«Από τους εθελοντές αυτούς» εξήγησε η δήμαρχος, «ζητάμε να είναι παρόντες και να ενεργοποιήσουν άμεσα τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων». «Όσοι ενδιαφέρονται» συνέχισε, «μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέσω της Γραμμής του Δημότη 195».
Από τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες αξιοποίησης, κατανομής και εκπαίδευσης των εθελοντών, οι οποίοι από την 1η Φεβρουαρίου θα βρίσκονται σε συγκεκριμένες αποστολές.
«Φιλοδοξία μας» συνέχισε η κ. Μπακογιάννη, «είναι να οικοδομηθεί μια σταθερή σχέση εθελοντικής προσφοράς και ο δήμος ήδη επιχειρεί να δημιουργήσει ένα μητρώο εθελοντών και μια τράπεζα χρόνου, όπου ο κάθε εθελοντής θα δηλώνει και το αντικείμενο που τον ενδιαφέρει».
Για την επιτυχία του στόχου αυτού η δήμαρχος απηύθυνε πρόσκληση συμμετοχής σε όλους τους Αθηναίους, διευκρινίζοντας ότι η διεύρυνση του εθελοντικού κινήματος της αυτοδιοίκησης θα στηριχθεί στους παρακάτω πυλώνες:
– Στις δομές του Δήμου Αθηναίων που θα αναλάβουν την ευθύνη υλοποίησης των νέων εθελοντικών προγραμμάτων και
– στη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, που ως χορηγός θα στηρίξει την ανάπτυξη των προγραμμάτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Το ανεκτίμητο διαμάντι των Κυκλάδων – Ποιο νησί φιλοξενεί σε εξασέλιδο αφιέρωμα, δημοφιλές βρετανικό περιοδικό
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (20/4): Πού θα δείτε το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στο χάντμπολ και δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα
- Η στιγμή του ρεσάλτου των Αμερικανών πεζοναυτών σε ιρανικό πλοίο – Βίντεο από την επίθεση
- Η«ακτινογραφία» των φορολογικών δηλώσεων: Πόσοι πληρώνουν φόρο, πόσοι παίρνουν επιστροφή
- Κέιτι Πέρι: Πέταξε την πιστωτική της κάρτα στη Φοντάνα Ντι Τρέβι γιατί δεν είχε κέρματα
- Η «μάχη» στην Premier League: Το πρόγραμμα Σίτι και Άρσεναλ μέχρι το τέλος του… δρόμου (pic)
- Β. Κικίλιας: «Θα υπερασπιστούμε την Κρήτη από τους σύγχρονους λαθρέμπορους»
- ΠΑΣΟΚ: Καν’ το όπως ο Σάντσεθ;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/vladyslav-tobolenko-i5v1q3XxhgQ-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442