Η σύγχρονη Ελλάδα διασφαλίζει τη μέγιστη ασφάλεια, επανέλαβε ο Κ.Καραμανλής
Την ανάγκη να διαμορφωθούν σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Αστυνομία και τον πολίτη, προκειμένου η Ελλάδα να γίνει μια χώρα απόλυτα ασφαλής, επισήμανε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε ομιλία του κατά την εκδήλωση για την Ημέρα της Αστυνομίας.
Την ανάγκη να διαμορφωθούν σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Αστυνομία και τον πολίτη, προκειμένου η Ελλάδα να γίνει μια χώρα απόλυτα ασφαλής, επισήμανε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε ομιλία του κατά την εκδήλωση για την Ημέρα της Αστυνομίας.
«Κρίσιμο στοιχείο στην προσπάθεια για μια Ελλάδα με περισσότερη ασφάλεια είναι η διαμόρφωση μιας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ Αστυνομίας και πολίτη, που βασίζεται στην εκπλήρωση της αποστολής των αστυνομικών υπηρεσιών, με απόλυτο σεβασμό στις ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας στην εκδήλωση για την Ημέρα της Αστυνομίας, που έγινε στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Ακαδημίας, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε την ΕΛ.ΑΣ. για τη μεγάλη συμβολή της στην εθνική υπόθεση των Ολυμπιακών Αγώνων, τονίζοντας ότι ανταποκρίθηκε απόλυτα στη διεθνή πρόκληση.
Προσέθεσε δε ότι η σύγχρονη Ελλάδα επιδιώκει και καταφέρνει να διασφαλίζει τη μέγιστη ασφάλεια, με απόλυτο σεβασμό στον κάθε πολίτη και τα ατομικά δικαιώματα.
Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι η υλική και η άυλη κληρονομιά των Ολυμπιακών Αγώνων συγκροτούν την πιο ισχυρή βάση για μια νέα πορεία της ΕΛ.ΑΣ. στο μέλλον και οριοθετούν την αφετηρία για ένα καινούριο ξεκίνημα προσφοράς και συμπαράστασης στον πολίτη.
Επισήμανε ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει στο ενεργητικό της την εξάρθρωση της 17Ν και του ΕΛΑ, ωστόσο στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων υπήρξε σημαντική αύξηση των περισσότερων δεικτών εγκληματικότητας στη χώρα. «Αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται. Οι αδυναμίες είναι γνωστές και η αντιμετώπισή τους αποτελεί κοινή υποχρέωση» σχολίασε.
Σε ό,τι αφορά στην αποτελεσματικότερη λειτουργία της Αστυνομίας, άμεση προτεραιότητα δίνεται στην αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της, την ορθολογική κατανομή του έμψυχου δυναμικού και την ταυτόχρονη απαλλαγή του από αλλότρια έργα, την εφαρμογή αποτελεσματικών δράσεων για την πρόληψη και την αποτροπή, την επέκταση του θεσμού της πεζής περιπολίας και την ενίσχυση της παρουσίας του αστυνομικού στη γειτονιά.
Παράλληλα, στόχο αποτελεί η πλήρης αξιοποίηση του επιτυχημένου διακλαδικού μοντέλου της Ολυμπιακής ασφάλειας στο συντονισμό και τη συνεργασία με το Λιμενικό και το Πυροσβεστικό Σώμα, καθώς και τις υπηρεσίες που είναι συναρμόδιες για την οδική ασφάλεια.
Ανάλογη ήταν η τοποθέτηση και του υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιώργου Βουλγαράκη, που επίσης συνεχάρη την ΕΛ.ΑΣ. για την επιτυχή και ασφαλή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.