Πραγματοποιήθηκαν ήδη πολλές δεσμεύσεις μας, απαντά η κυβέρνηση στον Γ.Παπανδρέου
Αντιπολιτευτική τακτική χαρακτήρισε ο υπουργός Επικρατείας την κριτική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου στην κυβέρνηση για αθέτηση των προεκλογικών υποσχέσεών της. Έχουμε ήδη κάνει πράξη πολλές δεσμεύσεις μας, πρόσθεσε ο Θ.Ρουσόπουλος.
«Γενικές και αόριστες καταγγελίες» χαρακτήρισε ο υπουργός Επικρατείας Θοδωρής Ρουσόπουλος την κριτική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου στην κυβέρνηση για αθέτηση των προεκλογικών υποσχέσεών της και για καπήλευση του έργου των προηγούμενων κυβερνήσεων.
«Δεν σχολιάζω τις γενικές και αόριστες καταγγελίες του κ. Παπανδρέου, οι οποίες, όπως αντιλαμβάνομαι, έχουν στόχο την άσκηση αντιπολιτευτικής πολιτικής προς την κυβέρνηση. Εκείνο που θέλω να σημειώσω είναι ότι η κυβέρνηση στους περίπου οκτώ μήνες διακυβέρνησής της έχει ήδη κάνει πράξη πολλές από τις δεσμεύσεις της και προχωρά πολύ γρηγορότερα απ ό,τι ανέμεναν οι περισσότεροι από τους πολιτικούς αντιπάλους μας», είπε συγκεκριμένα ο κ. Ρουσόπουλος.
Σε ό,τι αφορά το θέμα της Εξεταστικής Επιτροπής, το οποίο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε επικοινωνιακό αντιπερισπασμό, ο κ. Ρουσόπουλος σημείωσε ακόμη πως «όταν ένας εισαγγελέας στέλνει το πόρισμά του στη Βουλή κανείς δεν έχει δικαίωμα να τον αγνοήσει» και προσέθεσε πως σήμερα απεδείχθη ότι «το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή του τόπου με άκριτες και αδιάκριτες καταγγελίες, ενώ η κυβέρνηση ζητά τη διερεύνηση υποθέσεων βάσει στοιχείων».
Σε ερώτηση αν η ανταπόκριση της κυβέρνησης στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ ήταν σκόπιμη προκειμένου να απαλλαγεί απο ενδεχόμενη επίκληση προσχημάτων, ο κ. Ρουσόπουλος υπογράμμισε πως «ο ρόλος της κυβέρνησης δεν είναι να τηρεί τα προσχήματα αλλά να κυβερνά» και παρέπεμψε σε παλαιά αποστροφή του Κώστα Σημίτη πως «όποιος έχει στοιχεία, ας προσφύγει στη δικαιοσύνη».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κλήθηκε επίσης να σχολιάσει την άρνηση του ΕΣΡ να χορηγήσει πιστοποιητικό διαφάνειας στην εταιρεία ΑΚΤΩΡ. «Όπως γνωρίζετε, το ΕΣΡ κατά το άρθρο 15 του Συντάγματος είναι ανεξάρτητη Αρχή. Η κυβέρνηση δεν σχολιάζει αποφάσεις αυτής της Αρχής», απάντησε ο Θ.Ρουσόπουλος.
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.