Εντός 2004 το νομοσχέδιο για τις διοικητικές υπηρεσίες του ΕΣΥ
Πριν από τα Χριστούγεννα πρόκειται να κατατεθεί προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση που θέτει σε νέα βάση τις διοικητικές υπηρεσίες του ΕΣΥ, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νικήτας Κακλαμάνης.
Πριν από τα Χριστούγεννα πρόκειται να κατατεθεί προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση που θέτει σε νέα βάση τις διοικητικές υπηρεσίες του ΕΣΥ, όπως δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νικήτας Κακλαμάνης.
Το νομοσχέδιο δεν θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις των νοσοκομειακών γιατρών. Όμως, θα αντικαθιστά θεσμικά τα 17 ΠΕΣΥΠ από ισάριθμες περιφερειακές διευθύνσεις Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στις οποίες θα υπαχθούν τα νοσοκομεία ως Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου τα οποία θα διοικούνται από διοικητή και επταμελές ΔΣ.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης ενημέρωσε τους προέδρους του ΠΕΣΥΠ για τις αλλαγές αυτές. Όπως δήλωσε, με δεύτερο νομοσχέδιο θα ρυθμιστεί το ζήτημα της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού, ενώ θα υπάρξει τροπολογία για τα συμβούλια κρίσεων επιμελητών Α και Β.
Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Υγείας, θα πρέπει να στελεχωθεί άμεσα το συμβούλιο κρίσεων των επιμελητών γιατρών μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, ώστε μέχρι τον Ιούνιο να έχουν ολοκληρωθεί οι κρίσεις που εκκρεμούν και για τις τρεις βαθμίδες γιατρών .
Αμεση προτεραιότητα για το υπουργείο Υγείας αποτελεί, επίσης, η κατάθεση σχεδίου νόμου για την τεχνητή γονιμοποίηση που αφορά σε περίπου 10.000 ζευγάρια με προβλήματα γονιμότητας, καθώς και η αναθεώρηση του προεδρικού διατάγματος για τη λειτουργία των ιδιωτικών κλινικών.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).