Χωρίς περιορισμό οι μετεγγραφές για τους πολυτέκνους, επανέλαβε η Μ.Γιαννάκου
«Χωρίς περιορισμό θα παραμείνουν οι μετεγγραφές για τους κατά το νόμο πολυτέκνους» επανέλαβε την Παρασκευή η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, αντιδρώντας στους -αντίθετους- ισχυρισμούς του προέδρου της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας.
71
«Χωρίς περιορισμό θα παραμείνουν οι μετεγγραφές για τους κατά το νόμο πολυτέκνους» επανέλαβε την Παρασκευή η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, αντιδρώντας στους -αντίθετους- ισχυρισμούς του προέδρου της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας.
«Παρά το γεγονός πως έχω δηλώσει κατηγορηματικά το τι θα γίνει στις μετεγγραφές με τους πολυτέκνους, ο πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων διακινεί την άποψη ότι τα πράγματα είναι αλλιώς» τόνισε η κ. Γιαννάκου.
Και συνέχισε: «Θέλω να ξαναδηλώσω κατηγορηματικά -και ελπίζω να μην αναγκαστώ να το πω για πολλοστή φορά- ότι αυτοί που χαρακτηρίζονται από το νόμο πολύτεκνοι, σύμφωνα με την πρόταση νόμου που έχουμε καταθέσει θα έχουν ελεύθερες μετεγγραφές χωρίς κανένα περιορισμό, όπως είχαν μέχρι σήμερα».
Ενοχλημένη από την επίθεση που δέχεται από μερίδα του Τύπου, η κ. Γιαννάκου τόνισε ότι προέβη στη δήλωση αυτή, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά όσα είπε την περασμένη Τρίτη, όταν προχώρησε σε διορθωτικές ρυθμίσεις για το νομοσχέδιο που αφορά στις μετεγγραφές φοιτητών και σπουδαστών.
«Ζητώ από τους πολυτέκνους όλης της χώρας να μην ανησυχούν και να πάψουν να ακούν διαφόρους, οι οποίοι προφανώς για δικούς τους λόγους και σκοπιμότητες διαδίδουν όλα αυτά, τα οποία είναι απολύτως ψευδή» υπογράμμισε η υπουργός.
Και κατέληξε: «Επαναλαμβάνω, όπως γινόντουσαν οι μετεγγραφές μέχρι σήμερα, θα έχουν μετεγγραφές ελεύθερες και χωρίς περιορισμούς. Και μιλώ γι αυτούς με πάνω από τέσσερα παιδιά και γι αυτούς που είναι μονογονεϊκές οικογένειες με τρία παιδιά, που έχουν χαρακτηριστεί από το νόμο ως πολύτεκνοι».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- EuroCup: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ και του Άρη στη νέα διοργάνωση
- Ποιες είναι οι περιοχές με τα ακριβότερα και τα φθηνότερα ακίνητα σε Αττική και Θεσσαλονίκη
- Ποιοι νέοι κλάδοι εντάχθηκαν στην ψηφιακή κάρτα εργασίας
- Μοντέρο: «Μια ωραία διαδρομή προς τον Πειραιά» (pic)
- Η «κατάρα του Τραμπ»: Από το Μουντιάλ στο NFL – Eίναι όντως ο πρόεδρος των ΗΠΑ επικίνδυνα γκαντέμης;
- Παν. Δουδωνής: Εμμονικός με τις υποκλοπές ο Κ. Μητσοτάκης – Αυτοεξευτελισμός των παρακολουθούμενων προσώπων
- Γρηγόρης Δημητριάδης: Επίδειξη θράσους αφού εξασφάλισε τη (συγ)κάλυψη της κυβέρνησης για τις υποκλοπές
- Αλέξανδρος Παπαναστασίου: Η κρίσιμη άνοιξη του 1924
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442