«Κληρονομήσαμε άδεια ταμεία», λέει η κυβέρνηση
Με «τη μείωση των δαπανών που είχαν ξεφύγει πέραν των ορίων» θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το πρόβλημα των «άδειων ταμείων» δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι «δεν μπορούσαμε να φανταστούμε το μέγεθος των ελλειμμάτων».
27
«Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης ισχύουν στο ακέραιο και οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού για την αύξηση του ΕΚΑΣ και των συντάξεων του ΟΓΑ θα ισχύσουν στο σύνολο της τετραετίας» δήλωσε την Πέμπτη ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, αναφέροντας ενδεικτικά ότι στον ΕΚΑΣ σημειώθηκε αύξηση από 141 σε 230 ευρώ.
Σε ερώτηση σχετική με την απουσία πρόσθετων δαπανών κοινωνικών παροχών, ο κ. Αντώναρος αντέτεινε ότι τα κονδύλια που αναφέρονται στο υπουργείο Απασχόλησης αυξάνονται κατά 14,9% και υπογράμμισε ότι «λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας και για την ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων, εντός μάλιστα ενός δημοσιονομικού πλαισίου που δεν είναι ευχάριστο και που δεν προήλθε από δικές μας ευθύνες. Κληρονομήσαμε άδεια ταμεία».
Σε ερώτηση σχετική με την εντύπωση που δημιουργείται, πως η κυβέρνηση ενώ δήλωνε προεκλογικά πλήρη γνώση των καταστάσεων τώρα δηλώνει αιφνιδιασμένη, ο κ. Αντώναρος παρατήρησε πως «δεν μπορούσαμε να φανταστούμε το μέγεθος των ελλειμμάτων και τα τεράστια έξοδα, τα οποία ήταν διογκωμένα σε μεγαλύτερο βαθμό απ ό,τι μπορούσε να φανταστεί ένας σώφρων άνθρωπος».
Αναφορικά με τον ρυθμό ανάπτυξης, ο κ. Αντώναρος απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε ότι «εξακολουθεί να ισχύει η πρόβλεψη πως τον επόμενο χρόνο ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι στο επίπεδο του 3,9%», το οποίο είναι ένα «καλό σημείο εκκίνησης, ώστε μαζί με την αναμόρφωση της οικονομίας να δημιουργηθούν πλεονάσματα, νέες επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας».
Σε ό,τι αφορά τέλος, την πρόθεση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει με «ήπιες προσαρμογές» τα «άδεια κρατικά ταμεία», ο κ. Αντώναρος απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε ότι ο στόχος θα επιτευχθεί με «τη μείωση των δαπανών που είχαν ξεφύγει πέραν των ορίων».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Χιλιάδες συλλήψεις σε επιχείρηση της Interpol για τη διαδικτυακή απάτη –
- «Αναπνέουμε πιο ελεύθερα χάρη σε εκείνη»: Πέθανε η ακτιβίστρια Πάολα Ρεβενιώτη
- Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση ο νεαρός που έκανε βουτιά στο νερό και έσπασε τον αυχένα του
- Ο Λεμπρόν… σκέφτεται τους Χιτ του Γιάννη: «Οι τρεις ομάδες που εξετάζει για το επόμενο βήμα»
- Το… δώρο του Ερντογάν στους ηγέτες του ΝΑΤΟ – Γιατί ο Στάρμερ δεν το πήρε μαζί του
- Άργος: Στο μικροσκόπιο της βαλλιστικής οι 13 κάλυκες και οι τρύπες από σφαίρες στον τοίχο – Βίντεο από το σημείο
- Θάλεια Ματίκα – Τάσος Ιορδανίδης: Επεισοδιακή παράσταση στο Κιλκίς λόγω μιας ακρίδας
- Στον Ολυμπιακό ο Ζότα Σίλβα! (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442