
Στο 3,3% ο ρυθμός ανάπτυξης στις ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο
Στο 3,3% διαμορφώθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο (χαμηλότερο επίπεδο από την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου του 2003), έναντι 2,8% που είχε αρχικά ανακοινωθεί. Το πρώτο τρίμηνο το ΑΕΠ είχε αυξηθεί κατά 4,5%.
27
Στο 3,3% διαμορφώθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο του έτους, έναντι 2,8% που είχε αρχικά ανακοινωθεί.
Στο πρώτο τρίμηνο το ΑΕΠ είχε αυξηθεί κατά 4,5%.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, το 3,3% παραμένει ο χαμηλότερος ρυθμός τριμήνου εδώ και ένα χρόνο και αποδίδεται κυρίως στις τιμές-ρεκόρ που κατέγραψε η βενζίνη, συγκρατώντας τις καταναλωτικές δαπάνες.
Πάντως, οι προβλέψεις πολλών οικονομολόγων είναι αισιόδοξες. Αλλωστε, και ο πρόεδρος της Fed Αλαν Γκρίνσπαν δήλωσε πρόσφατα ότι η οικονομική επέκταση είναι πολύ πιθανόν να έχει ξανακερδίσει έδαφος στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, με τη στήριξη των επιχειρηματικών επενδύσεων και την επιστροφή των καταναλωτών στα καταστήματα.
«Οι δαπάνες των καταναλωτών πάνε καλά, οι επιχειρηματικές δαπάνες προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς και η κυβέρνηση δαπανά επίσης πολλά» συμφωνεί και ο Μάικλ Μόραν, επικεφαλής οικονομολόγος της Daiwa Securities America, προσθέτοντας ότι «θα υπάρξει κάποιος μετριασμός από την αρνητική επίδραση των ενεργειακών τιμών».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συρμός του τραμ συγκρούστηκε με βαν στον Άλιμο
- Καρέτσας και Τζόλης μεταξύ των ακριβότερων παικτών σε Ολλανδία και Βέλγιο
- Χανιά: Απολογείται αύριο ο καθηγητής μουσικής που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 14χρονης
- Ο Ίαν ΜακΚέλεν «ερωτεύτηκε» τον Τζόνι Ντεπ στο πλατό
- Euroleague και NBA εξετάζουν το ενδεχόμενο κοινής λίγκας
- Στην Κόκκινη Λίστα ο εμβληματικός αυτοκρατορικός πιγκουίνος της Ανταρκτικής

