Αλλαγές στο σύστημα μετεγγραφών φοιτητών προωθεί το υπουργείο Παιδείας
Σε αλλαγές στο σύστημα μετεγγραφών φοιτητών, ώστα να τεθούν απόλυτα και σαφή κριτήρια, προτίθεται να προχωρήσει η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, προσθέτοντας δε ότι αποκλειστικά αρμόδια για τις μετεγγραφές των φοιτητών είναι τα ίδια τα πανεπιστήμια.
28
Σε αλλαγές στο σύστημα μετεγγραφών φοιτητών προτίθεται να προχωρήσει η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία υπογράμμισε ότι πρέπει τα κριτήρια να διευκρινιστούν απόλυτα, να είναι σαφή, κατανοητά και συγκεκριμένα. Πρόσθεσε, δε, ότι αποκλειστικά αρμόδια για τις μετεγγραφές των φοιτητών είναι τα ίδια τα πανεπιστήμια, και το υπουργείο δεν υπεισέρχεται σε αυτά τα θέματα.
Εξάλλου, η Μαριέττα Γιαννάκου ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη δίνεται στη δημοσιότητα η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για το σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων, έτσι όπως θα ισχύσει από το ακαδημαϊκό έτος 2005-2006. Σύμφωνα με αυτό, οι μαθητές της Γ τάξης Λυκείου για να εισαχθούν στα πανεπιστήμια θα διαγωνίζονται πανελλαδικά σε έξι και όχι σε εννέα μαθήματα που ήταν μέχρι σήμερα. Επίσης, καταργούνται οι πανελλαδικές εξετάσεις για τη Β Λυκείου.
Η υπουργός Παιδείας ρωτήθηκε και για την περίπτωση καθηγητή ΤΕΙ που φέρεται να είναι ένοχος σεξουαλικής παρενόχλησης. Η κ. Γιαννάκου είπε ότι δεν μπορεί να επιληφθεί προς το παρόν το υπουργείο διότι δεν έχουν σταλεί οι κανονισμοί των ΤΕΙ στο υπουργείο. Πρόσθεσε όμως ότι ευθύς μετά την ανάληψη των καθηκόντων της ζήτησε να σταλούν στο γραφείο της όλοι οι φάκελοι των πειθαρχικών παραπτωμάτων και αποκάλυψε ότι υπάρχουν μέσα σε αυτούς τους φακέλους πολύ σοβαρές περιπτώσεις.
Μάλιστα, δεν αρνήθηκε και την περίπτωση εκπαιδευτικού που κατηγορείται για βιασμό κατεξακολούθησιν και η ποινή που του επεβλήθη ήταν απλή επίπληξη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΣΟΚ: Το Υπουργείο Παιδείας εξέθεσε τη χώρα – Η ΕΕ μας παραπέμπει στο ΔΕΕ για διακρίσεις εις βάρος των αναπληρωτών
- Σε εξέλιξη το έργο πρόσβασης στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής και στο εξωκλήσι του Αγ. Παντελεήμονος
- Μπόνι Τάιλερ: Πέθανε η θρυλική τραγουδίστρια του Total Eclipse of the Heart
- Σκάνδαλο υποκλοπών: Ο Κεσσές αποστομώνει Βορίδη – «Γνωρίζει και παριστάνει τον ανίδεο, η δικαστική απόφαση τον αναφέρει 44 φορές»
- Ζότα Σίλβα: «Ο Ολυμπιακός είναι ένα βήμα που ήθελα να κάνω στην καριέρα μου»
- Καλπάζει ο πληθωρισμός: Στο 4,4% τον Ιούνιο
- Αυξάνεται ο απολογισμός του καύσωνα στην Ευρώπη – Τουλάχιστον 10.000 νεκροί σε πέντε χώρες
- Δήμος Αθηναίων: Ξεκίνησε η πρακτική εκπαίδευση των Δημοτικών Αστυνομικών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442