Κινητό της Siemens θα προειδοποιεί για την άσχημη αναπνοή
Το πρώτο κινητό τηλέφωνο με ηλεκτρονική μύτη θα διαθέτει ένα τσιπ μεγέθους ενός χιλιοστού το οποίο θα ανιχνεύει την κακοσμία του στόματος και άλλες ανεπιθύμητες οσμές, ανακοίνωσε στη Γερμανία η εταιρεία Siemens.
36
Το πρώτο κινητό τηλέφωνο με ηλεκτρονική μύτη θα διαθέτει ένα τσιπ μεγέθους ενός χιλιοστού το οποίο θα ανιχνεύει την κακοσμία του στόματος και άλλες ανεπιθύμητες οσμές, ανακοίνωσε στη Γερμανία η Siemens.
Όπως αναφέρει το Reuters, ερευνητική ομάδα της εταιρείας στο Μόναχο θα αναπτύξει το τσιπ βασιζόμενη σε νέες τεχνολογίες αισθητήρων.
Το τηλέφωνο «εξετάζει τον αέρα στη γύρω περιοχή για οτιδήποτε, από την άσχημη αναπνοή και το αλκοόλ μέχρι τα επίπεδα των ατμοσφαιρικών αερίων» δήλωσε εκπρόσωπος της Siemens.
«Κάποιοι άνθρωποι παίρνουν σοβαρά το να μυρίζουν ευχάριστα» εξήγησε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φωτιά στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης – Ήχησε το 112
- Μύκονος: «Σούπερ μάρκετ» ναρκωτικών διέθετε 30χρονος – Διακινούσε ακόμα και παραισθησιογόνα μανιτάρια σε σκόνη
- Ρωσία: Τα πλήγματα της Ουκρανίας δεν θα μείνουν χωρίς την ενδεδειγμένη απάντηση
- «Νοσεί» το ΕΣΥ – Χειροπέδες στον μοναδικό γιατρό του Καστελόριζου μετά από μήνυση του δημάρχου
- Ρόδος: Υπό έλεγχο η φωτιά στον Ατάβυρο – Έκαψε περίπου 10 στρέμματα
- Γιασικεβίτσιους: «Ο Ομπράντοβιτς είναι σαν να μην έφυγε ποτέ από τον Παναθηναϊκό»
- Απόβαση των Αθηναίων στις παραλίες – Άφησαν το κλεινόν άστυ και έτρεξαν για βουτιές
- Φωτιά στο Κιλκίς – Μήνυμα από το 112
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442