Ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό καταγγέλλουν ΟΛΜΕ και ΔΟΕ
Σε περίπου 4.000 ανέρχονται τα κενά σε καθηγητές στα γυμνάσια και λύκεια της χώρας, ενώ στα δημοτικά ξεπερνούν τις 3.000, επεσήμαναν οι εκπρόσωποι των καθηγητών και των δασκάλων-νηπιαγωγών. Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ προγραμματίζουν κινητοποιήσεις.
28
Σε περίπου 4.000 ανέρχονται τα κενά σε καθηγητές στα γυμνάσια και λύκεια της χώρας, ενώ στα δημοτικά ξεπερνούν τις 3.000, επεσήμαναν τη Δευτέρα σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι των καθηγητών και των δασκάλων-νηπιαγωγών.
Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Γρηγόρης Καλομοίρης, δήλωσε ότι όλα τα κενά θα πρέπει να συμπληρωθούν με μόνιμους διορισμούς. Σε άλλη περίπτωση θα πρέπει να προσληφθούν το αργότερο μέχρι 30 Σεπτεμβρίου, αναπληρωτές καθηγητές και όχι ωρομίσθιοι.
Επίσης, τονίστηκε ιδιαίτερα ότι δεν έχει ακόμη σταλεί η εγκύκλιος για να αρχίσει η πρόσθετη διδακτική στήριξη, ενώ δεν έχουν καταβληθεί δεδουλευμένα χιλιάδων ευρώ για τους εκπαιδευτικούς της πρόσθετης διδασκαλίας, ή σε αυτούς που εργάστηκαν για τις γενικές εξετάσεις.
Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Δημήτρης Μπράτης δήλωσε ότι οι πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών που προβλέπονται φέτος αρκούν για 3.200 προσλήψεις -αριθμός κατά πολύ χαμηλότερος από πέρυσι, παρά τα κενά που υπάρχουν. Πρόβλημα υπάρχει επίσης κατά τον κ. Μπράτη με τα ξεπερασμένα και ακατάλληλα διδακτικά βιβλία.
Οι δάσκαλοι έχουν προγραμματίσει γενικές συνελεύσεις των κατά τόπους ενώσεών τους από 28 Σεπτεμβρίου έως 8 Οκτωβρίου κατά τις οποίες θα καθορισθεί η αγωνιστική, όπως είπαν, πορεία του κλάδου. Την Τρίτη συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ προκειμένου να καταλήξει στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων του κλάδου.
Η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου σχολίασε χαρακτήρισε την φετινή χρονιά «από τις καλύτερες» από απόψεως καλύψης με εκπαιδευτικούς διότι «διορίσαμε πολύ περισσότερο προσωπικό από όσο είχε προβλέψει η προηγούμενη διοίκηση» και επανέλαβε ότι «υπάρχουν 9.500 αναπληρωτές που είχαν εγκριθεί από το υπουργείο Οικονομικών και τώρα γίνονται εσωτερικές διευθετήσεις».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Διαιτησία: Τα φάλτσα υπέρ του ΠΑΟΚ μετά την ανακοίνωση και η πλειοψηφία των Γερμανών
- Ο Τσίπρας έβαλε ψηλά τον πήχη: Nίκη στις εκλογές – Kόμμα και διακήρυξη τον Ιούνιο
- «Θα σε λέω Μαρία»: Οι bijoux de kant αποχαιρετούν το χώρο τους στο Μοναστηράκι με μία παράσταση
- Eurovision 2026: Απόψε στη σκηνή ο Akylas με το «Ferto» – Η Ελλάδα στον πρώτο ημιτελικό
- Οι ανατροπές που φέρνει το χωροταξικό στον τουρισμό σε Airbnb και ξενοδοχεία – Οι αντιδράσεις
- Θυμός: Πως μπορούμε να τον «πετάξουμε» από πάνω μας;
- Βιετνάμ: Φρικτό εργατικό δυστύχημα – Βιομηχανικός τεμαχιστής «ρούφηξε» 34χρονο
- ΜΙΔΑ: Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι – Από «κόσκινο» επιδόματα και απαλλαγές ΕΝΦΙΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 12.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jyjyjyjy-27091263-315x220.jpg)
























![Ένας τουρίστας στη Χαβάη πέταξε μια μεγάλη πέτρα σε φώκια – σύμβολο της Λαχάινα – Μετά έγινε viral [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/HH1Ke9QWMAATsaz-315x220.jpg)



































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442