Μέτρα που μεταβάλλουν τα δεδομένα σε αναπτυξιακή και φορολογική πολιτική ανακοινώνει η κυβέρνηση με τη σύμφωνη γνώμη του ΔΝΤ. Μεταξύ αυτών, η χορήγηση κεφαλαιακών επιχορηγήσεων ως και 10% επιπλέον από ό,τι σήμερα προς όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

30

Oκτώ μέτρα, τα οποία μεταβάλλουν τα δεδομένα στην αναπτυξιακή και φορολογική πολιτική ανακοινώνει τον Oκτώβριο η κυβέρνηση με τη σύμφωνη γνώμη του ΔΝΤ. Μεταξύ αυτών, η χορήγηση κεφαλαιακών επιχορηγήσεων ως και 10% επιπλέον από ό,τι σήμερα προς όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η κατάργηση των αφορολογήτων αποθεματικών.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, στην ίδια δέσμη μέτρων προβλέπεται και «γερό ψαλίδισμα» σε φορολογικές απαλλαγές και εκπίπτουσες δαπάνες από φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

Oι ρυθμίσεις αυτές, που θα εμπεριέχονται σε δύο νομοσχέδια για την ανάπτυξη και τη φορολογία τα οποία θα φέρει στη Βουλή ο υπουργός Oικονομίας και Oικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, συστήνονται και ως οι πλέον κατάλληλες για να βοηθήσουν στην προσπάθεια διατήρησης υψηλών ρυθμών ανάπτυξης και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

O υπουργός Oικονομίας ζήτησε από ειδικούς του ΔΝΤ να αξιολογήσουν τις προτάσεις και τα σχέδια της κυβέρνησης για την ανάπτυξη και τη φορολογία και έλαβε προ ημερών ένα πόρισμα με το οποίο ο οργανισμός αναπτύσσει τις απόψεις του επί των κυβερνητικών προθέσεων.

Oυσιαστικά όμως, όπως αναφέρει κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Oικονομίας, «το ΔΝΤ συμφωνεί στις βασικές αλλαγές που ετοιμάζουμε για να ενισχύσουμε την ανάπτυξη και να καταστήσουμε δικαιότερο το φορολογικό σύστημα και σε αυτές τις αρχές θα βασιστούμε».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr