Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φορολογικές αλλαγές με την «εγγύηση» του ΔΝΤ προωθεί το οικονομικό επιτελείο

Φορολογικές αλλαγές με την «εγγύηση» του ΔΝΤ προωθεί το οικονομικό επιτελείο

Μέτρα που μεταβάλλουν τα δεδομένα σε αναπτυξιακή και φορολογική πολιτική ανακοινώνει η κυβέρνηση με τη σύμφωνη γνώμη του ΔΝΤ. Μεταξύ αυτών, η χορήγηση κεφαλαιακών επιχορηγήσεων ως και 10% επιπλέον από ό,τι σήμερα προς όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

30

Oκτώ μέτρα, τα οποία μεταβάλλουν τα δεδομένα στην αναπτυξιακή και φορολογική πολιτική ανακοινώνει τον Oκτώβριο η κυβέρνηση με τη σύμφωνη γνώμη του ΔΝΤ. Μεταξύ αυτών, η χορήγηση κεφαλαιακών επιχορηγήσεων ως και 10% επιπλέον από ό,τι σήμερα προς όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η κατάργηση των αφορολογήτων αποθεματικών.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, στην ίδια δέσμη μέτρων προβλέπεται και «γερό ψαλίδισμα» σε φορολογικές απαλλαγές και εκπίπτουσες δαπάνες από φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

Oι ρυθμίσεις αυτές, που θα εμπεριέχονται σε δύο νομοσχέδια για την ανάπτυξη και τη φορολογία τα οποία θα φέρει στη Βουλή ο υπουργός Oικονομίας και Oικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, συστήνονται και ως οι πλέον κατάλληλες για να βοηθήσουν στην προσπάθεια διατήρησης υψηλών ρυθμών ανάπτυξης και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

O υπουργός Oικονομίας ζήτησε από ειδικούς του ΔΝΤ να αξιολογήσουν τις προτάσεις και τα σχέδια της κυβέρνησης για την ανάπτυξη και τη φορολογία και έλαβε προ ημερών ένα πόρισμα με το οποίο ο οργανισμός αναπτύσσει τις απόψεις του επί των κυβερνητικών προθέσεων.

Oυσιαστικά όμως, όπως αναφέρει κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Oικονομίας, «το ΔΝΤ συμφωνεί στις βασικές αλλαγές που ετοιμάζουμε για να ενισχύσουμε την ανάπτυξη και να καταστήσουμε δικαιότερο το φορολογικό σύστημα και σε αυτές τις αρχές θα βασιστούμε».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024