Αγνοια δήλωσε ο εκπρόσωπος της Boeing για το αν έγιναν επισκευές στο μοιραίο Σινούκ
Εκπρόσωπος της Boeing ήλθε στην Ελλάδα την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, ώστε να βοηθήσει στη συντήρηση των Σινούκ. Αυτό δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, ο οποίος αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες για τυχόν επισκευές.
30
Εκπρόσωπος της Boeing ήλθε στην Ελλάδα για να υποστηρίξει τεχνικά τη συντήρηση των Σινούκ, αφού λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων χρησιμοποιούνταν περισσότερο. Αυτό δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, ο οποίος αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες για τυχόν επισκευές.
Μιλώντας στην ελληνική υπηρεσία του ΒΒC, ο Τζακ Σάτερφιλντ είπε: «Ο τεχνικός μας ήταν εκεί για να παράσχει τεχνική υποστήριξη στους Έλληνες. Επρόκειτο για χειρονομία καλής θέλησης της εταιρείας, η οποία προσφέρθηκε να βοηθήσει σε μία περίοδο εντατικότατης χρησιμοποίησης των Σινούκ, όπως ήταν αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων.»
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο συγκεκριμένος τεχνικός ολοκλήρωσε την αποστολή του και αποχώρησε με τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Πάντως, διαβεβαίωσε ότι εφόσον του ζητηθεί θα είναι και πάλι στη διάθεση των Aρχών που τώρα διεξάγουν τις έρευνες.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος είπε ότι δεν γνωρίζει άλλες χώρες στις οποίες τα Σινούκ χρησιμοποιούνται για μετακινήσεις επισήμων και άλλων προσωπικοτήτων.
«Ενδέχεται να γίνεται, όμως εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω. Στις ΗΠΑ τα Σινούκ χρησιμοποιούνται για καθαρά στρατιωτικούς σκοπούς, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων.»
Σχετικά με την έλλειψη μαύρου κουτιού στα συγκεκριμένα ελικόπτερα, ο εκπρόσωπος εξήγησε ότι ότι στα στρατιωτικά ελικόπτερα γενικά δεν τοποθετείται ο εξοπλισμός αυτός.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Είναι η υπόθεση Έπσταϊν «το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ της κυβέρνησης Τραμπ»;
- Οι millennials έχουν βάλει τους «κανόνες» τους στις σχέσεις
- Αυτή είναι η κρίσιμη σιδηροδρομική γραμμή που χτύπησαν οι ΗΠΑ και ενώνει το Ιράν με Κίνα και Ρωσία
- Ευρώπη: Πόλεμος για τα… κλιματιστικά στην καρδιά του καύσωνα
- Ανελκυστήρες: Αναστολή προστίμων για τους ξεχασιάρηδες
- Σοφία Κόπολα: Με ένα ντοκιμαντέρ εκπληρώνει την τελευταία επιθυμία της μητέρας της
- Wall Street Journal: Πως ο Τραμπ αποφάσισε να εγκαταλείψει την εκεχειρία με το Ιράν
- Δημοσκόπηση: «Πατάει γκάζι» η ΕΛΑΣ και μειώνει την απόσταση από τη ΝΔ – Οι πρόωρες εκλογές «κερδίζουν»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442