Σε συμφωνία με τα συνδικάτα προσωπικού εδάφους για 2.500 απολύσεις κατέληξε η Alitalia
Σε συμφωνία με τα συνδικάτα προσωπικού εδάφους για μείωση 2.500 θέσεων εργασίας και πάγωμα των μισθών κατέληξε η μεγαλύτερη ιταλική αεροπορική εταιρεία Alitalia. Ο ιταλικός αερομεταφορέας είχε αρχικά πιέσει για μείωση 3.500 θέσεων εργασίας.
27
Σε συμφωνία με τα συνδικάτα προσωπικού εδάφους για μείωση 2.500 θέσεων εργασίας και πάγωμα των μισθών κατέληξε η μεγαλύτερη ιταλική αεροπορική εταιρεία Alitalia.
Η συμφωνία, η οποία επιτεύχθηκε μετά από ολονύκτιες διαπραγματεύσεις, ενισχύει τις ελπίδες της Alitalia να αποφύγει τον κίνδυνο χρεοκοπίας και θα της επιτρέψει να εξοικονομήσει 150 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Ο ιταλικός αερομεταφορέας είχε αρχικά πιέσει για μείωση 3.500 θέσεων εργασίας.
Η συμφωνία αυτή συνιστά το δεύτερο σημαντικό βήμα στην προσπάθεια διάσωσης της εταιρείας μετά από αυτήν που επιτεύχθηκε μία ημέρα νωρίτερα με τους πιλότους οι οποίοι συναίνεσαν σε αύξηση των ετήσιων ωρών πτήσης, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της αμοιβής τους θα βασίζεται στο σύνολο των ωρών εργασίας τους.
Ζητούμενο παραμένει ακόμη η συμφωνία της Alitalia με τους ιπτάμενους συνοδούς.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Alitalia Τζανκάρλο Τσιμόλι απείλησε να κηρύξει πτώχευση ή να ζητήσει την προστασία δικαστηρίου έναντι των πιστωτών της εταιρείας εάν δεν υπάρξει συμφωνία με τα συνδικάτα μέχρι χθες τα μεσάνυκτα.
Ο Τσιμόλι επιθυμεί την απόλυση 5.000 εργαζομένων στο πλαίσιο προγράμματος εξοικονόμησης δαπανών, ύψους 1 δισ. ευρώ, σε τέσσερα χρόνια και να ανακοινώσει η Alitalia λειτουργικά κέρδη το 2006, για πρώτη φορά από το 1998.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
- Το Ισραήλ σκότωσε πενταμελή οικογένεια στη Γάζα – Ένα παιδί έλειπε την ώρα της επίθεσης – Δέκα νεκροί συνολικά
- Αποδοκιμασίες επειδή ο Μπέλιγχαμ έδωσε το πέναλτι στον Σάκα για να κάνει χατ τρικ (vid)
- Πώς οι ΗΠΑ ενίσχυσαν την ήπια ισχύ τους με το Μουντιάλ
- Τρομερός Εμπαπέ: Έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ (vid)
- Γαλλία-Αγγλία 4-6: Απίστευτο ματς, οι Άγγλοι προηγήθηκαν 4-0 και παραλίγο να χάσουν την τρίτη θέση (vids)
- Ο Τραμπ ζητά από την CENTCOM να ανοίξουν οι «πύλες της κολάσεως» κατά του Ιράν
- Κυβερνοεπίθεση στον ιστότοπο της κενυατικής προεδρίας – Οι χάκερ ζητούσαν ως λύτρα 5 bitcoin
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442