Αρχισε η απομάκρυνση διοικητών από τα νοσοκομεία της Αττικής
Μετά τους διοικητές των νοσοκομείων «Αγλαΐα Κυριακού» και «Ιπποκράτειο», ειδοποίηση για απομάκρυνση από τις θέσεις τους έλαβαν την Πέμπτη οι διοικήτριες του «Αλεξάνδρα» και του «Έλενα», αλλά και ο διοικητής του «Μεταξά». Λίστα με τους υποψήφιους αντικαταστάτες στον πρωθυπουργό.
43
Μετά τους διοικητές των νοσοκομείων «Αλαΐα Κυριακού»και «πποκράτειο» κ. Δ.Πεπελάση και Χ.Δημητριάδου, ειδοποίηση για απομάκρυνση από τις θέσεις τους έλαβαν την Πέμπτη οι διοικήτριες του «Αλεξάνδρα» και του «Έλενα», κ. Αναστασία Μπαλασοπούλου και Καλλιόπη Κουκίου, αλλά και ο διοικητής του «Μεταξά» Ν.Τσίτσας, οι οποίοι θα παραμείνουν στο «τιμόνι» των νοσοκομείων ώσπου να οριστεί ο αντικαταστάτης τους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος, οι διοικητές απομακρύνονται από τις θέσεις τους χωρίς να λάβουν αποζημίωση, παρ ότι η θητεία τους είναι πενταετής και οι περισσότεροι κλείνουν στις 16 Νοεμβρίου τρία χρόνια σε αυτή τη θέση.
Το θέμα αυτό έχει ενοχλήσει την πλειονότητα των διοικητών και δεν είναι λίγοι αυτοί που μέσω της δικαστικής οδού θα διεκδικήσουν αποζημίωση, η οποία υπολογίζεται ότι φθάνει τα 150.000 ευρώ.
Λίστα με τους πιθανούς αντικαταστάτες τους έχει στείλει ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, προκειμένου να προχωρήσουν οι αλλαγές πιθανότατα μετά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.
Για τη διοίκηση του «Αλεξάνδρα» ακούγεται το όνομα του ομότιμου καθηγητή Θεραπευτικής Σ.Μουλόπουλου και για το «Μεταξά» του προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γ.Κασσιμάτη.
Παράλληλα, ακούγεται το όνομα του συνεργάτη του Ν.Κακλαμάνη και υποψηφίου με τη Νέα Δημοκρατία στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές Α.Γεροντόπουλου για τη θέση του διοικητή του «Ευαγγελισμού» και του πνευμονολόγου του Σισμανογλείου κ. Π.Λοσταράκου για το «Ασκληπιείο» της Βούλας.
Τη διοίκηση του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νικαίας είναι πολύ πιθανό να αναλάβει ο δερματολόγος του «Ευαγγελισμού» A.Παπαχριστόπουλος και του «Ερυθρού» ο παθολόγος, επιμελητής Α στον Ευαγγελισμό Θ. Γούναρης.
Υπάρχουν, πάντως, διοικητές που μολονότι διορίστηκαν στη θέση αυτή από την προηγούμενη κυβέρνηση, θα παραμείνουν στο ίδιο νοσοκομείο ή θα ασκήσουν τα καθήκοντά τους σε άλλο.
Εκτός από τους Α.Καρταπάνη στον «Ευαγγελισμό» και Σπ.Μακρυγιώργο στο «Λαϊκό», σε θέση διοικητή νοσοκομείο θα παραμείνουν οι Χρ.Αρτινόπουλος (ΚΑΤ) και Σ.Σπηλιόπουλος (Γενικό Κρατικό «Γ.Γεννηματάς»).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κόντρα Χατζηβασιλείου με Νταβούτογλου για το Κυπριακό: «Έχουμε εισβολή από το 1974»
- EuroCup: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ και του Άρη στη νέα διοργάνωση
- Ποιες είναι οι περιοχές με τα ακριβότερα και τα φθηνότερα ακίνητα σε Αττική και Θεσσαλονίκη
- Ποιοι νέοι κλάδοι εντάχθηκαν στην ψηφιακή κάρτα εργασίας
- Μοντέρο: «Μια ωραία διαδρομή προς τον Πειραιά» (pic)
- Η «κατάρα του Τραμπ»: Από το Μουντιάλ στο NFL – Eίναι όντως ο πρόεδρος των ΗΠΑ επικίνδυνα γκαντέμης;
- Παν. Δουδωνής: Εμμονικός με τις υποκλοπές ο Κ. Μητσοτάκης – Αυτοεξευτελισμός των παρακολουθούμενων προσώπων
- Γρηγόρης Δημητριάδης: Επίδειξη θράσους αφού εξασφάλισε τη (συγ)κάλυψη της κυβέρνησης για τις υποκλοπές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442