Τρίτη 21 Απριλίου 2026
weather-icon 17o
Για παράτυπες επιχορηγήσεις στον Χρ.Τζέκο και σε άλλους μίλησε ο Θ.Ρουσόπουλος

Για παράτυπες επιχορηγήσεις στον Χρ.Τζέκο και σε άλλους μίλησε ο Θ.Ρουσόπουλος

Έκτακτες επιχορηγήσεις ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, με διαδικασίες που «ξεφεύγουν από τις προβλεπόμενες», φέρεται να έχουν δοθεί από το υφυπουργείο αθλητισμού στον προπονητή Χρήστο Τζέκο και άλλους παραλήπτες. Ο σχετικός φάκελος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα.

28

Έκτακτες επιχορηγήσεις ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, με διαδικασίες που ξεφεύγουν από τις προβλεπόμενες από το σχετικό νόμο 2725, βρέθηκαν να έχουν δοθεί από το υφυπουργείο αθλητισμού, αποκάλυψε την Τετάρτη ο υπουργός Επικρατείας Θοδωρής Ρουσόπουλος.

Μεταξύ των παραληπτών των κονδυλίων αυτών είναι ο προπονητής Χρήστος Τζέκος, όπως είπε ο κ. Ρουσόπουλος, ο οποίος δεν θέλησε να αναφέρει ούτε τα ονόματα των άλλων παραληπτών, ούτε το χρονικό διάστημα και το σκοπό για τον οποίο δόθηκαν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στον εισαγγελέα που διεξάγει τη σχετική έρευνα και στον οποίο στάλθηκαν τα στοιχεία αυτά. Ο φάκελος φέρεται ότι περιλαμβάνει στοιχεία για ποσό 1 εκατ. ευρώ το οποίο δόθηκε επί υπουργίας Γιώργου Λιάνη σε αθλητικό σύλλογο και τελικώς κατέληξε στον κ. Τζέκο.

Ερωτηθείς ο κ. Ρουσόπουλος εάν η δήλωσή του, την Τρίτη, περί ευθυνών του πρώην υπουργού Πολιτισμού Ευάγγελου Βενιζέλου αφορά και αυτές τις επιχορηγήσεις, ο υπουργός Τύπου απέφυγε να απαντήσει, σημειώνοντας ότι είναι ακόμα σε εξέλιξη οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Για το θέμα των επιχορηγήσεων ρωτήθηκε και η αρμόδια συντονίστρια του ΠΑΣΟΚ Μαρία Δαμανάκη, η οποία είπε ότι τόσο το κόμμα όσο και τα στελέχη του που κατείχαν κυβερνητικές θέσεις όχι μόνο είναι πρόθυμα να συμβάλουν, αλλά επιθυμούν να πρωταγωνιστήσουν στη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης.

Προς σύσταση εξεταστικής επιτροπής

Προς την κατεύθυνση της διαλεύκανσης, το ΠΑΣΟΚ προτίθεται να αναλάβει τις δικές του πρωτοβουλίες, ενώ δεν αρνείται τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, ώστε να «συζητήσει πολύ καθαρά και πολύ ανοιχτά μέσα στη Βουλή για όλα αυτά τα θέματα», συμπεριλαμβανομένου «του διαστήματος που κυβερνά η σημερινή κυβέρνηση».

Την άμεση σύγκληση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, την πρώτη εβδομάδα μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων, ώστε να συζητηθεί το φαινόμενο της χρήσης ουσιών από αθλητές χωρίς ιατρική ένδειξη, ζητούν πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για τους Μ.Σκουλάκη, Αθ.Τσούρα, Λ.Γρηγοράκο, Δ.Λιντζέρη και Α.Μουσιώνη.

Τη δική τους παρέμβαση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το ζήτημα του ντόπινγκ προετοιμάζουν και τα κόμματα της Αριστεράς. Την ερχόμενη Τρίτη ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος θα δώσει σχετική συνέντευξη Τύπου, ενώ δύο ημέρες αργότερα η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει για τους «Ολυμπιακούς Αγώνες και τα λαϊκά δικαιώματα».

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ, η οποία συνεδρίασε την Τετάρτη, ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, καθώς και προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή. Επίσης, ο ΣΥΝ επανέλαβε ότι δεν θα μπορούσε να κατηγορηθεί για αποσιώπηση του προβλήματος του ντόπινγκ, για το οποίο είχε τοποθετηθεί εγκαίρως και επανειλημμένως.

Οι έρευνες των εισαγγελικών αρχών

Οι εισαγγελείς Σπύρος Μουζακίτης και Αθηνά Θεοδωροπούλου παρέλαβαν από το νοσοκομείο ΚΑΤ του φακέλους για τη νοσηλεία του Κώστα Κεντέρη και της Κατερίνας Θάνου. Σε αυτούς περιλαμβάνεται ολόκληρο το ιστορικό νοσηλείας των δύο αθλητών, καθώς και τα ανακοινωθέντα των γιατρών.

Παράλληλα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τρεις Αμερικανούς εισαγγελείς. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων συζητήθηκε η εξέλιξη της έρευνας που διεξάγεται στις Ηνωμένες Πολιτείες για την υπόθεση Balco, με την οποία φέρεται να συνδέεται ο Χρήστος Τζέκος.

Στο μεταξύ, εντατικούς ελέγχους σε όλα τα γυμναστήρια της χώρας για απαγορευμένα σκευάσματα αρχίζει ο ΕΟΦ, μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις αλλά και από σχετικές καταγγελίες που έχουν περιέλθει στη γνώση του. Σε ενδελεχείς αναμένεται να προχωρήσει και το ΣΔΟΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Απριλίου 2026
Cookies