Τρίτη 21 Απριλίου 2026
weather-icon 17o
Μια γιορτή των ανθρώπων η Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Μια γιορτή των ανθρώπων η Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Η Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων θα είναι μια γιορτή των ανθρώπων, γεμάτη μουσική και τραγούδια. Χορός με ελληνικό τρόπο και ένα μωσαϊκό με μουσικά κομμάτια από όλες τις περιοχές της χώρας σε μια συνεχή ροή, όπως το ποτάμι της ενέργειας...

38

Εντελώς διαφορετική από την Τελετή Έναρξης θα είναι αυτή της Λήξης, δήλωσε την περασμένη Τρίτη σε συνέντευξη Τύπου ο καλλιτεχνικός διευθυντής και υπεύθυνος των τελετών Δημήτρης Παπαΐωάννου. «Θα είναι μια γιορτή των ανθρώπων, γεμάτη μουσική και τραγούδια. Θα χορεύουμε με ελληνικό τρόπο, ενώ θα έχουμε ένα μωσαϊκό με μουσικά κομμάτια από όλες τις περιοχές της Ελλάδας και με μια συνεχή ροή, όπως το ποτάμι της ενέργειας» είπε χαρακτηριστικά.

Οι καλλιτέχνες που θα συμμετάχουν στο πρώτο μέρος της τελετής, υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου, είναι οι Χρόνης Αϊδονίδης, Δόμνα Σαμίου, Μαρινέλα, Γιώργος Νταλάρας, Χάρις Αλεξίου, Δήμητρα Γαλάνη και Γιάννης Πάριος. Στο δεύτερο θα εμφανιστούν οι Διονύσης Σαββόπουλος, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Αννα Βίσση, Αλκηστις Πρωτοψάλτη, Αντώνης Ρέμος, Μιχάλης Χατζηγιάννης και Σάκης Ρουβάς.

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, παρουσιάζοντας τα κυριότερα σημεία της Τελετής Λήξης, στην οποία θα λάβουν μέρος και 2.200 εθελοντές, υπογράμμισε: «Θα έχουμε τα πιο σημαντικά ελληνικά τραγούδια. Παράλληλα, θα συμμετάσχουν 100 κουδουνάτοι -έθιμο των αρχαίων χρόνων- και 60 Πόντιοι χορευτές, που αποτελούν ένα δυνατό κομμάτι της ελληνικής παράδοσης, ενώ θα υπάρχει ένα χωράφι με 14.000 κομμάτια σίτου».

Μετά την απονομή των μεταλλίων του Μαραθωνίου θα εμφανιστούν σημαίες από όλες τις Ολυμπιακές ομάδες, ενώ δεν θα υπάρχει διάκριση εθνικοτήτων. Θα ακολουθήσουν οι ομιλίες του πρόεδρου της ΔΟΕ και της Δημάρχου Αθηναίων και θα ακουστεί στη συνέχεια ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας. Αμέσως μετά, η Ελλάδα θα παραδώσει στην Κίνα τη σκυτάλη των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ οκτώ εθελοντές, που θα βγουν με κλήρωση, θα μεταφέρουν τη σημαία και σε μια φορτισμένη συναισθηματικά στιγμή θα αποχαιρετήσουμε την Φλόγα, συνοδεύοντάς την με τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι.

Αμέσως μετά θα αρχίσει το πάρτυ με τη συμμετοχή των πιο σημαντικών Ελλήνων τραγουδιστών. «Θα καλέσουμε όλο τον κόσμο να χορέψει, ενώ θα αφεθούν και 250.000 μπαλόνια» τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου.

Αναφερόμενος στις διαφορές μεταξύ των Τελετών Έναρξης και Λήξης επισήμανε: «Αισθάνομαι ότι υπάρχει διαφορά. Στην έναρξη κοιτάξαμε κατάματα ένα αρχαίο άγαλμα, ενώ στην Τελετή Λήξης κοιτάμε κατάματα ένα ανθρώπινο πρόσωπο, όταν χορεύει και γιορτάζει. Δεν θα χορεύουν μόνο οι θεατές, αλλά και οι αθλητές, ενώ ταυτόχρονα θα ριχθούν και πολλά πυροτεχνήματα».

Όταν ο Δημήτρης Παπαϊωάννου ρωτήθηκε εάν είναι ικανοποιημένος από την τηλεοπτική κάλυψη της Τελετής Έναρξης των Αγώνων, δήλωσε: «Η τηλεοπτική κάλυψη ξεπέρασε τον εαυτό της. Είχα μια πολύ στενή συνεργασία, επί μήνες, με τους αρμόδιους της τηλεοπτικής κάλυψης. Έκανε πολύ καλή δουλειά ο Μανόλο Ρομέρο. Φάνηκε το ήθος και το ύφος μιας διαφορετικής αντίληψης».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Απριλίου 2026
Cookies