Διακυμάνσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη
Διακυμάνσεις σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, με τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να καταγράφουν κέρδη, ενώ στον αντίποδα οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών υποχωρούν. Θετικό κλίμα δημιουργεί η πτώση των τιμών του πετρελαίου.
27
Διακυμάνσεις σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, με τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να καταγράφουν κέρδη, ενώ στον αντίποδα οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών υποχωρούν. Θετικό κλίμα δημιουργεί η πτώση των τιμών του πετρελαίου.
Ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 υποχωρεί κατά 0,05% στις 2.567,47 μονάδες.
Κέρδη, για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, σημειώνουν οι μετοχές της Ericsson, καθώς οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο τεχνολογικός κλάδος (που έχει φέτος τις χειρότερες επιδόσεις από τους 18 κλάδους του Stoxx 600 με απώλειες 15% από τον Ιανουάριο) έχει καλές προοπτικές σε ότι αφορά την κερδοφορία.
Αντιθέτως, οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως της DaimlerChrysler (-0,7% στα 33,61 ευρώ) και της PSA Peugeot Citroen (-0,6% στα 48,12 ευρώ) καταγράφουν απώλειες.
Η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού υποχώρησε ελαφρώς στα 46 δολάρια το βαρέλι, αλλά διαπραγματευτές φοβούνται ότι ενδέχεται να κινηθεί και πάλι ανοδικά, εάν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για μείωση των αμερικανικών διαθέσιμων εμπορικών αποθεμάτων καυσίμων.
Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,05% στις 4.352,20 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,04% στις 3.518,25 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX είναι υψηλότερα κατά 0,08% στις 3.702,05 μονάδες.
Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε στις 10.725,97 μονάδες, με κέρδη 0,36%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442