Νέο Τμήμα στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών για τους εκπροσώπους των ξένων ΜΜΕ
Το Κλινικό Τμήμα 2004 του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γιώργος Γεννηματάς», που προορίζεται για τις ανάγκες νοσηλείας των δημοσιογράφων των διεθνών μέσων ενημέρωσης, εγκαινίασε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νικήτας Κακλαμάνης.
71
Το Κλινικό Τμήμα 2004 του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γιώργος Γεννηματάς», που προορίζεται για τις ανάγκες νοσηλείας των δημοσιογράφων των διεθνών μέσων ενημέρωσης, εγκαινίασε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νικήτας Κακλαμάνης.
«Η υπάρχουσα υποδομή στο χώρο της υγείας μπορεί να αξιοποιηθεί και να αποδώσει τα μέγιστα, αν επενδύσουμε στο ανθρώπινο δυναμικό» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κακλαμάνης, που, εκτός από το νέο Τμήμα, δυναμικότητας 28 κλινών, επισκέφθηκε το νέο αξονικό τομογράφο και άλλα βελτιωμένα και αναβαθμισμένα τμήματα του νοσοκομείου.
Ερωτηθείς σχετικά κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος σχολίασε, μιλώντας για το νέο Τμήμα του ΓΝΑ: «Ελπίζω να τους (για τους ξένους δημοσιογράφους) είναι αχρείαστο».
«Η νέα στρατηγική στο χώρο της υγείας» είπε ο κ. Κακλαμάνης, «θα επικεντρωθεί στην κάλυψη των κενών που υπάρχουν σε επιστημονικό, κυρίως όμως σε νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό, ώστε να αξιοποιήσουμε και να κάνουμε πιο αποτελεσματικές τις υπηρεσίες του ΕΣΥ, με γνώμονα την προσφορά στον πολίτη».
Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι εισηγήθηκε στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο -και η εισήγηση έγινε ομόφωνα δεκτή- αμέσως μετά την ολοκλήρωση και των τελευταίων εκκρεμοτήτων στις υποδομές των Ολυμπιακών και μη νοσοκομείων της χώρας, το σύνολο σχεδόν των πόρων που θα διαθέτει κάθε κυβέρνηση για την υγεία να επενδύεται σε ανθρώπινο δυναμικό.
«Όλες αυτές οι υποδομές» επιχειρηματολόγησε, «δεν θα αποδώσουν, αν δεν καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Γιώργος Παπανδρέου για τη δήλωση Σέρβας υπουργού για το Κόσοβο: Η εθνοκάθαρση δεν είναι πολιτική επιλογή
- Πιστός στα… γούρια ο πρόεδρος της Αργεντινής: «Θα δω τον τελικό του Μουντιάλ από την τηλεόραση»
- «Τα παντελόνια-θάνατος της Zara»: Οι influencer τα θεωρούν τα πιο επικίνδυνα στον κόσμο
- Φοιτητική στέγη: Γολγοθάς η εύρεση φοιτητικής κατοικίας – Στα ύψη τα ενοίκια, πολλά τα ασυντήρητα σπίτια
- Ιαπωνία: Νέοι κανόνες για την αυτοκρατορική διαδοχή – Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των γυναικών από τον θρόνο
- Τι αποκάλυψε ο Πατ Ράιλι για πιθανό δίδυμο Λεμπρόν – Γιάννη στους Χιτ
- Θρήνος στη Μολδαβία για την οικογενειακή τραγωδία στη Χαλκιδική – Παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ η 7χρονη
- Κρασί: Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο γερμανικός αμπελοοινικός τομέας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442