Επιχειρήσεις «σκούπα» τοξικομανών από το κέντρο της Αθήνας
Επιχειρήσεις με στόχο τη συστηματική απομάκρυνση τοξικομανών, αστέγων, μικροπωλητών και άλλων «περιθωριακών» στοιχείων από το κέντρο της πρωτεύουσας διεξάγει τις τελευταίες ημέρες η Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων.
38
Επιχειρήσεις με στόχο τη συστηματική απομάκρυνση τοξικομανών, αστέγων, μικροπωλητών και άλλων «περιθωριακών» στοιχείων από το κέντρο της πρωτεύουσας διεξάγει τις τελευταίες ημέρες η Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων.
Σύμφωνα με Τα Νέα, το Σάββατο, τα στέκια των «ανεπιθύμητων» μεταφέρονται απλώς κατά μερικές εκατοντάδες μέτρα σε μέρη, όπου σίγουρα θα είναι αθέατοι από τους επισκέπτες των Ολυμπιακών Αγώνων.
Χρήστες ουσιών δεν υπάρχουν πλέον στις εξέδρες της Ομόνοιας και γύρω από τις εξόδους του μετρό, όπου ήταν τα στέκια τους τις νύχτες.
Στη θέση των δεκάδων τοξικομανών τώρα υπάρχουν στην πλατεία δεκάδες αστυνομικοί και δημοτικοί αστυνομικοί, αλλά και κάποιοι ξένοι δημοσιογράφοι που πηγαίνουν στα ξενοδοχεία τους.
Η προσπάθεια όμως της Αστυνομίας να «καθαρίσει» την Ομόνοια δημιούργησε μια νέα «Ομόνοια» στην πλατεία Βάθη. Δεκάδες τοξικομανείς και μικρέμποροι μαζεύονται τώρα στην πλατεία και τους γύρω δρόμους (Μαιζώνος, Χαλκοκονδύλη, Μεταξά).
Η μετακίνηση των τοξικομανών προς την εκείνη την περιοχή έχει προκαλέσει την αντίδραση των καταστηματαρχών, οι οποίοι παραπονούνται για την παρουσία τους.
Χαρακτηριστικό των επιχειρήσεων της Αστυνομίας είναι ότι μέσα σε 20 ημέρες τον Ιούνιο τα αστυνομικά τμήματα του κέντρου ήλεγξαν 5.789 ύποπτα άτομα, προσήγαγαν 1.126 και συνέλαβαν 93.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σταύρος Φλώρος: Επέστρεψε στην Ελλάδα – Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του
- «Συμφώνησαν ΑΕΚ και Μοντερέι για τον Πινέδα» (pic)
- Ανεξαρτητοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Μίλτος Ζαμπάρας
- Ιράν: Έκτη συνεχόμενη νύχτα βομβαρδισμών των ΗΠΑ – Στοχοποίησαν πολιτικές υποδομές
- Δάσκαλος κατά μαθητή: Τι λένε Ντε Λα Φουέντε και Σκαλόνι για την σχέση τους (pic)
- Τι πρέπει να ξέρουμε για τον ιό του Δυτικού Νείλου – Οι ηλικιακές ομάδες που πρέπει να προσέχουν
- Μάθετε μια νέα γλώσσα, επιβραδύνει τη γήρανση του εγκεφάλου – Τι δείχνει νέα έρευνα
- Οι «Βρικόλακες» του Χένρικ Ίψεν επιστρέφουν για 3η χρόνια στο θέατρο Radar
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442