Με κέρδη 1,80% πάνω από τις 2.350 μονάδες έκλεισε το Χρηματιστήριο την Τρίτη
Σημαντικά κέρδη σημείωσε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, με το γενικό δείκτη να ξεπερνά τα επίπεδα των 2.350 μονάδων, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν σε όλους τους κλάδους της αγοράς και κυρίως στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση.
27
Σημαντικά κέρδη σημείωσε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν σε όλους τους κλάδους της αγοράς και κυρίως στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση.
Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 1,80% στις 2.353,25 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 107,9 εκατ. ευρώ.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ανακάμπτουν από τα χαμηλά έτους, με «οδηγό» τις μετοχές των ασφαλιστικών εταιρειών και των αυτοκινητοβιομηχανιών.
Στη Σοφοκλέους οι επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσε κυρίως η μικρομεσαία κεφακλαιοποίηση, όπου η πτώση των τελευταίων εβδομάδων διαμορφώνει ευκαιρίες για κέρδη.
Η αγορά αναμένει πλέον τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου της Alpha Bank, τα οποία ανακοινώνονται αύριο πριν το άνοιγμα της αγοράς.
Ο FTSE/ASE 140 ενισχύθηκε κατά 1,74% στις 2.720,36 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημείωσε άνοδο 1,42% στις 1.256,72 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 κατέγραψε κέρδη 2,89% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 ενισχύθηκε κατά 3,37%.
Όλοι οι κλαδικοί δείκτες τερμάτισαν σε θετικό έδαφος. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωσαν οι εταιρείες Εκδόσεων και Εκτυπώσεων (+12,44%) και οι Κλωστοϋφαντουργίες (+7,09%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών συγκέντρωσαν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (+1,94% στα 15,76 ευρώ), του ΟΤΕ (+0,59% στα 10,28 ευρώ) και της Eθνικής Τράπεζας (+3,12% στα 18,50 ευρώ).
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 297 σημείωσαν άνοδο, 32 υποχώρησαν και 73 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η επί 25 χρόνια υπεύθυνη κάστινγκ των ταινιών του Τζέιμς Μποντ δεν θέλει να αλλάξει η «συνταγή»
- Γερμανία: Ένας 68χρονος νάρκωνε, βίαζε και βιντεοσκοπούσε τα θύματά του
- Φιάσκο το αυστραλιανό σχέδιο που θα κρατούσε τα παιδιά μακριά από τα social media
- Είναι μύθος: Ο Χάαλαντ επέστρεψε στη Νορβηγία με… ρακούν στο χέρι (vids, pics)
- Πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στην περιοχή Ύπατο Θήβας
- Ανεξάρτητος από σήμερα ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος – Αποχώρησε από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
- Νέα κοινωνική δομή ετοιμάζεται στο Δήμο Αθηναίων
- Ο Τζόουνς Γκαρσία σχολίασε ξανά σε ανάρτηση του Μοντέρο για τον Ολυμπιακό (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442