Με κέρδη 0,08% έκλεισε το Χρηματιστήριο την Τρίτη
Μικρές διακυμάνσεις σημείωσε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, με το γενικό δείκτη να κλείνει σε θετικό έδαφος και το -υποτονικό- επενδυτικό ενδιαφέρον να στρέφεται κυρίως σε ορισμένες μετοχές εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης.
27
Μικρές διακυμάνσεις σημείωσε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, με το -υποτονικό- επενδυτικό ενδιαφέρον να στρέφεται κυρίως σε ορισμένες μετοχές εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης.
Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,08% στις 2.333,95 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 82,3 εκατ. ευρώ.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημειώνουν μικρά κέρδη, με «οδηγό» τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών.
Στη Σοφοκλέους οι επενδυτές στράφηκαν κυρίως σε ορισμένα τραπεζικά χαρτιά, ενώ προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις, κυρίως στη μικρή κεφαλαιοποίηση.
Ο FTSE/ASE 140 ενισχύθηκε κατά 0,05% στις 2.701,19 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημείωσε άνοδο 0,10% στις 1.242,93 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 κατέγραψε κέρδη 0,09% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 υποχώρησε κατά 0,54%.
Οι περισσότεροι κλαδικοί δείκτες τερμάτισαν σε αρνητικό έδαφος. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι Ασφάλειες (-1,64%) και τα υψηλότερα κέρδη οι εταιρείες Διύλισης (+1,03%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών συγκέντρωσαν οι μετοχές της ΔΕΗ (+0,53% στα 19,10 ευρώ), της Cosmote (αμετάβλητες στα 12,70 ευρώ) και του ΟΠΑΠ (+0,76%).
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 103 σημείωσαν άνοδο, 172 υποχώρησαν και 127 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442