Στην προεδρία του Κόμματος των Ελευθέρων η αδελφή του Γεργκ Χάιντερ
Η Αυστριακή υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων και αδελφή του Γεργκ Χάιντερ, Ούρσουλα Χάουμπνερ, εξελέγη το Σάββατο με ποσοστό 79% στην προεδρία του ακροδεξιού Κόμματος των Ελευθέρων, το οποίο είχε βυθιστεί στη... γκρίνια μετά την πανωλεθρία στις ευρωεκλογές.
Η Αυστριακή υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων και αδελφή του Γεργκ Χάιντερ, Ούρσουλα Χάουμπνερ, εξελέγη το Σάββατο με ποσοστό 79% στην προεδρία του ακροδεξιού Κόμματος των Ελευθέρων, το οποίο ανακτά μία εύθραυστη ισορροπία κατόπιν του συνεδρίου που έλαβε χώρα στο Λιντς της βόρειας Αυστρίας.
Το συγκυβερνών με τους Συντηρητικούς του καγκελάριου Βολφγκανγκ Σιούσελ Κόμμα των Ελευθέρων αντιμετώπιζε τη γκρίνια των πιο ακραίων μελών του έπειτα από την πανωλεθρία που υπέστη στις ευρωεκλογές της 13ης Ιουνίου. Ένα μικρό ποσοστό της Χάουμπνερ θα εξασθένιζε την ηγεσία του κόμματος και θα απειλούσε τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση.
Όμως, τελικώς η 58χρονη Ούρσουλα Χάουμπνερ, μοναδική υποψήφια για την προεδρία του κόμματος, έλαβε το 79% των ψήφων των 577 αντιπροσώπων που βρίσκονταν στο Λιντς. Ο απερχόμενος πρόεδρος του κόμματος, ο υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Χέρμπερτ Χάουπτ, είχε εκλεγεί το Δεκέμβριο του 2002 με 87,8% των ψήφων.
Επισημαίνεται ότι στις ευρωεκλογές, το ακροδεξιών και εθνικιστικών θέσεων Κόμμα των Ελευθέρων ήλθε συγκεκριμένα τέταρτο με ποσοστό κυμαινόμενο στο 6%. Νικητής των εκλογών αναδείχθηκε το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης (33,4%), ακολουθούμενο με μικρή διαφορά στη δεύτερη θέση από το κυβερνών συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Σιούσελ (32,7%).
Στην τρίτη θέση με αποτέλεσμα-έκπληξη (14%) βρέθηκε η πρωτοεμφανιζόμενη λίστα του Χανς Πέτερ Μάρτιν, του πρώην Σοσιαλδημοκράτη ευρωβουλευτή, γνωστού από τις καταγγελίες του για σπατάλες των ευρωβουλευτών στο Στρασβούργο.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.