Διαφωνούν Πετραλιά – Αλευράς για το κόστος των Ολυμπιακών έργων
Νέα αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ προκάλεσε το κόστος των Ολυμπιακών έργων. Αυτή τη φορά, η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και ο Νάσος Αλευράς διαφώνησαν για τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάζει η κυβέρνηση σχετικά με τις δαπάνες αυτές.
71
Νέα αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση προκάλεσε το κόστος των Ολυμπιακών έργων. Αυτή τη φορά, η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και ο τέως υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Νάσος Αλευράς διαφώνησαν για τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάζει η κυβέρνηση σχετικά με τις δαπάνες αυτές.
Αφορμή για την αντιπαράθεση αποτέλεσε η γραπτή δήλωση του κ. Αλευρά το πρωί της Τρίτης, με την οποία κατηγόρησε την κ. Πετραλιά για διαστρέβλωση και πλαστογράφηση της πραγματικότητας σχετικά με τις υπερβάσεις των Ολυμπιακών έργων.
Ο τέως υπουργός ΠΕΧΩΔΕ υποστήριξε ότι, σε αναλυτική έκθεση που κατέθεσε η κ. Πετραλιά, απαντώντας σε ερώτηση του, καταχωρεί το κόστος των απαλλοτριώσεων για την έναρξη των έργων στη στήλη των συμπληρωματικών συμβάσεων των έργων αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο τις, κατά την έκφραση του κ. Αλευρά, «υπερβάσεις» κατά 173 εκατ. ευρώ.
«Το σύνολο των δαπανών που βαρύνουν το κάθε Ολυμπιακό έργο είτε είναι απαλλοτριώσεις, κατασκευές ή Ολυμπιακές προσαρμογές, εφόσον περιλαμβάνονται στον κρατικό προϋπολογισμό, το πληρώνουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες φορολογούμενοι, στους οποίους η κυβέρνηση οφείλει να παρουσιάζει ολόκληρη την αλήθεια» ήταν η απάντηση της αναπληρώτριας υπουργού Πολιτισμού.
Στην απαντητική της δήλωση, η κ. Πετραλιά επισήμανε ότι «στο παρελθόν ο κ. Αλευράς, αντί των επίσημων στοιχείων των υπηρεσιών που προΐστατο και στα πλαίσια της δημιουργικής λογιστικής που εφάρμοζε, συνέτασσε ειδικούς πίνακες κόστους των έργων και τους έδινε στη δημοσιότητα, αφαιρώντας επιλεκτικά τη μία ή την άλλη δαπάνη».
«Η επιλεκτική αυτή παρουσίαση του κόστους των έργων είχε ως στόχο η προηγούμενη κυβέρνηση να μπορεί να εμφανίζει πλασματικούς προϋπολογισμούς για την Ολυμπιακή προετοιμασία της χώρας» προσέθεσε.
Η κ. Πετραλιά επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι «δεν είναι η ώρα του απολογισμού», υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι «κάθε φορά που η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί μικροκομματικά την εθνική υπόθεση των Ολυμπιακών Αγώνων, η κυβέρνηση θα δίνει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία, όπως το έπραξε για τους προϋπολογισμούς των έργων, για τα καθίσματα του ΟΑΚΑ, κ.λπ.».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Vita: Το νέο τεύχος έρχεται αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- «Ζωτικοί Χώροι» / Vital Spaces: Εγκαίνια για την εικαστική έκθεση στο «Nō» της οδού Αντισθένους
- Κοβέσι: Υπάρχει θόρυβος γύρω από τις υποθέσεις της ευρωπαϊκής εισαγγελίας – Έχουν δοθεί κάποιες υποσχέσεις
- Σκύδρα: Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία μετά από σύγκρουση με ζώο
- Τραμπ: Πλήγμα από Βιρτζίνια εν όψει midterms – Αλλάζει ο εκλογικός χάρτης δίνοντας ώθηση στους Δημοκρατικούς
- Τα δεδομένα με τον Ταϊρίκ Τζόουνς ενόψει playoffs της Euroleague
- ΠΑΣΟΚ: Η ΝΔ έχει σπάσει κάθε ρεκόρ διορισμού μετακλητών – Δημιούργησε γαλάζιο κράτος κομματικών φίλων
- Γιώργος Μυλωνάκης: Διασωληνωμένος συνεχίζει να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)






















![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-315x220.jpg)




























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442