«Τσουχτερά» τα ακτοπλοϊκά ταξίδια στο Αιγαίο φέτος το καλοκαίρι
Απαγορευτικό κινδυνεύει να καταστεί το κόστος των διακοπών στα νησιά για το φετινό καλοκαίρι, καθώς πέραν των ανατιμήσεων που επιβλήθηκαν -έπεται και συνέχεια- στα ναύλα, εξαιρετικά ακριβές είναι και οι τιμές στα μπαρ και τα κυλικεία των πλοίων.
88
Απαγορευτικό κινδυνεύει να καταστεί το κόστος των διακοπών στα νησιά για το φετινό καλοκαίρι, καθώς πέραν των ανατιμήσεων που επιβλήθηκαν -και όσων πρόκειται να επιβληθούν- στα ναύλα, εξαιρετικά ακριβές είναι και οι τιμές στα μπαρ και τα κυλικεία των πλοίων.
Παρότι πολλά από τα πλοία που πραγματοποιούν δρομολόγια στις ελληνικές θάλασσες είναι γερασμένα και προσφέρουν κακή ποιότητα υπηρεσιών, εντούτοις -όπως υποστηρίζει δημοσίευμα των Νέων- ένα μπουκάλι νερό στο κυλικείο τους φτάνει τα 90 λεπτά, ενώ ένας καφές φραπέ τα 4 ευρώ!
Σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας, αν κάποιος θελήσει να γευματίσει «εν πλω», τότε θα χρειαστεί να πληρώσει τουλάχιστον 15 ευρώ για ένα απλό γεύμα, ενώ αν θέλει να ψωνίσει οτιδήποτε από τα καταστήματα δώρων και ψιλικών που λειτουργούν στα πλοία, καλύτερα να…. το ξεχάσει!
Σε υψηλά επίπεδα κινούνται και οι τιμές των εισιτηρίων για τη φετινή σεζόν και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας μετά βίας προσπαθεί να συγκρατήσει τους έλληνες ακτοπλόους να μην προβούν σε νέες αυξήσεις των εισιτηρίων της οικονομικής θέσης.
Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο έχει δικαίωμα να καθορίσει πλαφόν μόνο στα εισιτήρια της εν λόγω θέσης, καθώς για τις υπόλοιπες κατηγορίες οι τιμές διαμορφώνονται ελεύθερα και για φέτος έχουν αυξηθεί τουλάχιστον κατά 20%.
Τα ακριβότερα εισιτήρια έχει η γραμμή της Ρόδου όπου, σύμφωνα με το Βήμα, το «πακέτο» για να ταξιδέψει μια τριμελής οικογένεια με αυτοκίνητο σε δίκλινη λουξ καμπίνα φτάνει τα 1.000 ευρώ, ενώ αντίστοιχα γύρω στα 300 ευρώ κοστολογείται η οικονομική θέση.
«Αλμυρά» είναι τα εισιτήρια και στις υπόλοιπες γραμμές για τα Δωδεκάνησα, όπως επίσης στις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ υψηλότερες κατά 20% είναι και οι τιμές των ναύλων με τα καταμαράν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Vita: Το νέο τεύχος έρχεται αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- «Ζωτικοί Χώροι» / Vital Spaces: Εγκαίνια για την εικαστική έκθεση στο «Nō» της οδού Αντισθένους
- Κοβέσι: Υπάρχει θόρυβος γύρω από τις υποθέσεις της ευρωπαϊκής εισαγγελίας – Έχουν δοθεί κάποιες υποσχέσεις
- Σκύδρα: Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία μετά από σύγκρουση με ζώο
- Τραμπ: Πλήγμα από Βιρτζίνια εν όψει midterms – Αλλάζει ο εκλογικός χάρτης δίνοντας ώθηση στους Δημοκρατικούς
- Τα δεδομένα με τον Ταϊρίκ Τζόουνς ενόψει playoffs της Euroleague
- ΠΑΣΟΚ: Η ΝΔ έχει σπάσει κάθε ρεκόρ διορισμού μετακλητών – Δημιούργησε γαλάζιο κράτος κομματικών φίλων
- Γιώργος Μυλωνάκης: Διασωληνωμένος συνεχίζει να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)






















![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-315x220.jpg)




























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442