Υπέρ της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, αλλά και της επιστροφής των Γλυπτών ο Λίβινγκστον
Η προώθηση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας ήταν το αντικείμενο της επίσκεψης του Γιώργου Παπανδρέου στο Λονδίνο. O δήμαρχος της πόλης, Κ.Λίβινγκστον, υπέγραψε το κείμενο της Ολυμπιακής εκεχειρίας και τάχθηκε υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα.
37
Η προώθηση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας ήταν το αντικείμενο της επίσκεψης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου στο Λονδίνο, όπου το απόγευμα της Τετάρτης ο δήμαρχος της πόλης, Κεν Λίβινγκστον, υπέγραψε το κείμενο της Ολυμπιακής εκεχειρίας.
Η ειδική τελετή στο δημαρχείο του Λονδίνου έγινε και με την ευκαιρία των εγκαινίων της έκθεσης εκεί με έργα της Ελληνίδας γλύπτριας Αγγελικής Κοροβέση, που έχουν ως θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ο δήμαρχος του Λονδίνου στην ομιλία του τόνισε επίσης την ικανοποίησή του για τους στενούς δεσμούς που έχει αναπτύξει ο δήμος με τη δυναμική, όπως τη χαρακτήρισε, ελληνική παροικία του Λονδίνου και με την Ελλάδα και προς ευχάριστη έκπληξη των Ελλήνων που παρευρίσκονταν στην εκδήλωση ο Κ.Λίβινγκστον εκφράστηκε αυθόρμητα πολύ θετικά στο θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα.
«Οι απόψεις μου στο θέμα των Μαρμάρων είναι πολύ ξεκάθαρες. Υποστηρίζω και νομίζω είναι σωστό τα Μάρμαρα του Παρθενώνα να επιστρέψουν στον τόπο της κληρονομιάς τους» δήλωσε ο Κ.Λίβινγκστον και πρόσθεσε: «Προσδοκώ ιδιαίτερα το ταξίδι μου στην Αθήνα να παρακολουθήσω την Ολυμπιάδα προσκεκλημένος της δημάρχου των Αθηνών και νομίζω και το Λονδίνο αποβλέπει να μάθει όσα μπορεί περισσότερα από την οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων για το τι έχουν κάνει. Δεν έχω καμία αμφιβολία -καθώς είμαι ένας άνθρωπος συνηθισμένος να αγνοεί τα απαισιόδοξα και άσχημα δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου- ότι οι Αγώνες της Αθήνας θα έχουν απίστευτη επιτυχία και είμαι υπερήφανος που θα έχω την ευκαιρία να εκπροσωπήσω το Λονδίνο σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση».
Ο Κεν Λίβινγκστον υπενθύμισε επίσης στην ομιλία του: Πρώτον, ότι οι πρώτες διαδηλώσεις στις οποίες πήρε μέρος ως νέος ήταν εναντίον της στρατιωτικής Χούντας στην Ελλάδα και δεύτερον, ότι εκλέχθηκε για πρώτη φορά στη δημοτική αρχή του Λονδίνου στην περίοδο που ο Ανδρέας Παπανδρέου εκλέχθηκε για πρώτη φορά πρωθυπουργός στην Ελλάδα.
Με αφορμή τις δηλώσεις αυτές του Κεντ Λιβινγκστον ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε: «Εννέα χρόνια μετά το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου η μνήμη του παραμένει ζωντανή όσο ποτέ για όλους εμάς που πιστέψαμε, παλέψαμε για ένα διαφορετικό κόσμο, για μια Ελλάδα διαφορετική, δημοκρατική, ελεύθερη, ανεξάρτητη, κοινωνικής δικαιοσύνης, κοντά στον πολίτη του σοσιαλισμού και της Δημοκρατίας».
Σχολιάζοντας ο κ. Παπανδρέου την υποστήριξη του Κεν Λίβινγκστον στην πρωτοβουλία της Ολυμπιακής Εκεχειρίας δήλωσε πως «είναι πολύ σημαντικό ότι ο δήμαρχος του Λονδίνου υπογράφει την Ολυμπιακή Εκεχειρία. Είναι μια προσωπικότητα πολύ σημαντική και σε μια «χώρα που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση στο Ιράκ».Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Κεφαλονιά: Τι λέει ο σύντροφος της 19χρονης για την επικοινωνία τους το μοιραίο βράδυ
- Μισέλ Φάιφερ και Ντέιβιντ Ε. Κέλι – «Ήμουν υπερπροστατευτική μητέρα με τα δύο παιδιά μου»
- Η Λέστερ υποβιβάστηκε στην τρίτη κατηγορία, δέκα χρόνια μετά το ιστορικό πρωτάθλημα στην Premier League! (vid, pic)
- «Μια νύχτα μόνο»: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης – Τι ζήτησε η Κοβέσι
- Δημήτρης Μαρωνίτης: Το πέλαγος της κακογραφίας μας
- Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης: Κατεδάφιση 21 αυθαιρέτων εντός του ρέματος Πικροδάφνης
- ΗΠΑ: Αρκούδα εγκλωβισμένη επί ώρες σε δέντρο αναστάτωσε γειτονιά στο Άλμπανι – Πώς την κατέβασαν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442