Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Καμία έρευνα από την UEFA για το 2-2 Σουηδίας-Δανίας

Καμία έρευνα από την UEFA για το 2-2 Σουηδίας-Δανίας

Τελικά ήταν η μοίρα αυτή των Ιταλών; Το 2-2 ήταν συμπτωματικό ή μήπως κρύβεται συνομωσία πίσω από την αναμέτρηση της Δανίας με τη Σουηδία; Πάντως η UEFA δεν πρόκειται κάνεια κάποια εέρευνα, παρά το γεγονός οτι ο πρόεδρος της Ιταλικής Ομοσπονδίας διαμαρτύρεται...

26

Χώρα: Πορτογαλία, Τόπος: Στάδιο «Ντο Μπέσα». Ο αγώνας ανάμεσα στη Δανία και τη Σουηδία είναι 2-1, ένα λεπτό πριν τη λήξη της αναμέτρησης και ο Ματίας Γιόνσον πετυχαίνει το δεύτερο γκολ της Σουηδίας και ισοφαρίζει σε 2-2.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά, και λίγα χιλιόμετρα μακριά, στην πόλη Γκιμαράες, ο Αντόνιο Κασάνο σκοράρει στο γήπεδο «Αλφόνσο Ενρίκες» και δίνει τη νίκη στην Ιταλία με 2-1, κατά των Βουλγάρων. Ο διεθνής επιθετικός πανυγηρίζει, διότι νομίζει ότι το γκολ του, δίνει στην «Σκουάντρα Αντζούρα» την πρόκριση στην επόμενη φάση του EURO.

Λίγο μετά όμως επικρατεί σιωπή και απογοήτευση… Οι ποδοσφαιριστές της Ιταλίας μαθαίνουν αυτό που δεν ήθελαν να… μάθουν, δηλαδή το αποτέλεσμα του αγώνα στο Πόρτο, που τους έστειλε στο «καναβάτσο», καθώς με τριπλή ισοβαθμία, η εθνική Ιταλίας έμενε εκτός EURO.

Πριν τις δύο χθεσινές αναμετρήσεις, οι άνθρωποι του ιταλικού ποδοσφαίρου, αλλά και τα ΜΜΕ της χώρας, προειδοποιούσαν ότι οι δύο χώρες από την Σκανδιναβία θα έπαιζαν για την ισοπαλία και συγκεκριμένα για το 2-2, αποτέλεσμα που απέκλειε την Ιταλία ακόμα και με νίκη επί των Βουλγάρων.

Τελικά ήταν η μοίρα αυτή των Ιταλών; Το αποτέλεσμα ήταν συμπτωματικό ή μήπως κρύβεται συνομωσία πίσω από την αναμέτρηση της Δανίας με τη Σουηδία;

Η UEFA, ανακοίνωσε ότι δεν θα κάνει κάποια έρευνα για αυτήν την υπόθεση.

«Δεν υπάρχει κάποια αιτία, προκειμένου να διεξαχθεί κάποια έρευνα. Aλλωστε δεν έχει έρθει σε εμάς καμία διαμαρτυρία.», είπε το μέλος της πειθαρχικής επιτροπή της UEFA, Ζιλιέν Σίβεκινγκ.

Τα ιταλικά ΜΜΕ δεν έψαξαν άλλοθι


Οι ιταλικές εφημερίδες εκφράζουν σήμερα την άποψη ότι οι παίκτες της Εθνικής δεν θα πρέπει να ψάχνουν για αποδιοπομπαίους τράγους, μετά τον πρόωρο αποκλεισμό τους από το EURO 2004, ακόμη κι αν η ισοπαλία 2-2 της Δανίας με την Σουηδία, η οποία «σφράγισε» τον αποκλεισμό των «ατζούρι» από την συνέχεια της διοργάνωσης είναι ύποπτη. «Μην ψάχνετε για άλλοθι» αναφέρει χαρακτηριστικά στον τίτλο της πρώτης σελίδας της η La Repubblica, ενώ η La Stampa τονίζει: «Στην Εθνική μας ομάδα δεν υπάρχει ούτε ένας αληθινός πρωταθλητής».

Πριν από δύο χρόνια οι Ιταλοί έριχναν την ευθύνη για τον αποκλεισμό τους από την συνέχεια του Μουντιάλ στον Μπάιρον Μορένο, τον διαιτητή από τον Ισημερινό. Σήμερα, όμως, οι περισσότεροι απευθύνουν την κριτική και την οργή τους στην χωρίς πάθος εμφάνιση της «σκουάντρα ατζούρα». «Ελπίζω ότι δεν θα κάνουν θέμα τις υποψίες τους περί «στησίματος» από τους Σκανδιναβούς» σχολίασε ένας οπαδός, ο οποίος παρακολούθησε από γιγαντο-οθόνη στην Ρώμη τον αγώνα της Ιταλίας, και πρόσθεσε: «Η πραγματικότητα είναι ότι η Ιταλία έπαιξε άσχημα και σημείωσε το νικητήριο γκολ μόνο στο τέλος του αγώνα».

«Ο γιός μου θα μπορούσε να παίξει καλύτερα. Είναι ντροπή» υπογράμμισε ένας άλλος οπαδός, ενώ ο Ρομπέρτο Σαλέρνο, μέλος της κυβέρνησης συνεργασίας, επέρριψε την ευθύνη για τον αποκλεισμό στον Τζιοβάνι Τραπατόνι: «Ο Τραπατόνι έπρεπε να είχε απομακρυνθεί από την θέση του μετά το Μουντιάλ. Η συνεχιζόμενη παραμονή του στον πάγκο της Εθνικής αποτελεί σημάδι της ανικανότητας και της ανεπάρκειας των υπευθύνων των «ατζούρι».

Παράπονα από τον Ιταλό πρόεδρο

Την άποψη ότι οι Εθνικές ομάδες της Δανίας και της Σουηδίας είχαν στόχο να φέρουν ισοπαλία 2-2, στον τελευταίο αγώνα τους για τον Γ΄ όμιλο του EURO 2004, ένα αποτέλεσμα που σήμανε τον αποκλεισμό της Ιταλίας από την συνέχεια της διοργάνωσης, εξέφρασε ο Φράνκο Καράρο. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο τρόπος με τον οποίο εξελίχθηκε ο αγώνας της Δανίας με την Σουηδία δείχνει πως οι δύο ομάδες στόχευαν στην ισοπαλία. Φυσικά, είναι δύσκολο να βρεθούν αποδείξεις για κάτι τέτοιο» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Γουίλιαμ Γκάλιαρντ, απαντώντας στον Καράρο, έκανε την εξής δήλωση στο πρακτορείο Reuters: «Είναι ένα ανεύθυνο σχόλιο, το οποίο προφανώς έγινε εν θερμώ. Οι ομάδες και τα στελέχη τους πρέπει να μάθουν πώς να χάνουν με κομψό τρόπο και να επικεντρώνουν την προσοχή τους στο καλό της διοργάνωσης, να καταστήσουν δηλαδή επιτυχημένο το υπόλοιπο της διοργάνωσης και να αρχίσουν να προετοιμάζονται για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006».

Στο μεταξύ, αιχμές για το αποτέλεσμα στην αναμέτρηση της Δανίας με την Σουηδία άφησε και ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν. «Κάποιος πρέπει να ντρέπεται και αυτός δεν είναι η Ιταλία. Είμαι πολύ πικραμένος, πραγματικά δεν πίστευα ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο με δύο λαούς, οι οποίοι είναι υπερήφανοι για το πνεύμα τους του «ευ αγωνίζεσθαι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο διεθνής τερματοφύλακας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Sport: «Φοβίζουν οι δυο… μεταγραφές του Ολυμπιακού»

Η εφημερίδα της Βαρκελώνης αναλύει τα ατού των «ερυθρολεύκων» ενόψει του πέμπτου αγώνα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024