Αποχωρεί από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα ο Τόμας Μίλερ
Στον ιδιωτικό τομέα αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τ.Μίλερ, καθώς όπως όλα δείχνουν θα αποχωρήσει από τη θέση του μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αντικαταστάτης του θα είναι ο νυν υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τσαρλς Ρις.
43
Στον ιδιωτικό τομέα αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τ.Μίλερ, καθώς όπως όλα δείχνουν θα αποχωρήσει από τη θέση του μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αντικαταστάτης του θα είναι ο νυν υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τσαρλς Ρις.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Έθνους, ο κ. Μίλερ έχει αποφασίσει εδώ και καιρό να εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα και ήδη μελετά κάποιες προτάσεις που του έχουν γίνει.
Πληροφορίες θέλουν τον Αμερικανό πρέσβη να είναι δυσαρεστημένος από τη στάση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, καθώς εικάζεται ότι ανέμενε την αναβάθμισή του σε κυβερνητικό πόστο, ως επιβράβευση για τις προσπάθειες που κατέβαλε για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην Ελλάδα.
Πάντως, αμερικανικές πηγές τονίζουν ότι η απόφαση του κ. Μίλερ να αποχωρήσει από το αξίωμά του δεν σχετίζεται με το ότι δεν του προτάθηκε κάποια κυβερνητικό θέση.
Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Τόμας Μίλερ να αποχωρήσει από την Αθήνα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρίτσαρντ Μπάουτσερ διαβεβαίωσε ότι αυτό δεν πρόκεται να συμβεί πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
«Νομίζω ότι ο κ. Μίλερ έχει, επίσης, ανακοινώσει ότι στο τέλος του έτους σκοπεύει να εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα» τόνισε ο κ. Μπάουτσερ, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά δήλωσε ότι δεν γνωρίζει την ακριβή ημερομηνία της αλλαγής, αλλά εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτή θα λάβει χώρα σε πνεύμα ηρεμίας, συνέχειας και υπευθυνότητας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επιστημονική Ημερίδα στην Ερμούπολη με αντικείμενο πρακτικά θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας
- Ημέρα της Γης – Η ΔΕΗ επιταχύνει την ενεργειακή μετάβαση με επίκεντρο την καθαρή ενέργεια
- Ανδρουλάκης: Προεκλογικά τα μέτρα Μητσοτάκη – Βλέπει τους πολίτες ως πελάτες
- Σοφία Μαριόλα: Το εξώδικό για τον χωρισμό της με τον Στράτο Τζώρτζογλου – Τι συνέβη
- Ινδία, η «βασίλισσα» του ντόπινγκ
- Πέραμα: Εκσκαφέας έπεσε στο πόδι 62χρονου εργάτη και τον τραυμάτισε σοβαρά
- Μητσοτάκης: Ανεπαρκή μέτρα για την ακρίβεια και τους δανειολήπτες – Αποκλειστικά «εισαγόμενη» πάλι η κρίση για τον πρωθυπουργό
- H συνάντηση του Σπανούλη με τον Μάικ Τζέιμς στην Αθήνα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442