Κάμψη στις ελληνικές εξαγωγές και τον Απρίλιο
Σε αρνητική πορεία συνεχίζουν να κινούνται οι ελληνικές εξαγωγές. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, τον Απρίλιο οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 8,7%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2003, ενώ και οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 6,3%.
43
Σε αρνητική πορεία συνεχίζουν να κινούνται οι ελληνικές εξαγωγές. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη η Στατιστική Υπηρεσία, τον Απρίλιο οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 8,7%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2003, ενώ και οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 6,3%.
«Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι οι εξαγωγικές επιδόσεις της χώρας τα τελευταία χρόνια κάθε άλλο παρά θετικές ήταν. Την οκταετία 1996 – 2003 η συμβολή των εξαγωγών στην άνοδο του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος ήταν μόλις 0,2%, όταν ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ ήταν στο 3,7%. Δηλαδή, μόνο το 0,2 από το 3,7 οφειλόταν στις εξαγωγές» δήλωσε την Πέμπτη από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας για τις εμπορευματικές συναλλαγές της Ελλάδας τον Απρίλιο του 2004, τα οποία δημοσιεύονται στο Βήμα, η συνολική αξία των εισαγωγών ανήλθε στο ποσό των 3.355,9 εκατ. ευρώ, έναντι 3.582,1 εκατ. ευρώ τον ίδιο μήνα του 2003, παρουσιάζοντας μείωση 6,3%.
Η συνολική αξία των εξαγωγών τον ίδιο μήνα ανήλθε σε 976,2 εκατ. ευρώ, έναντι 1.069,4 εκατ. ευρώ κατά τον ίδιο μήνα του 2003, παρουσιάζοντας μείωση 8,7%.
Τα στοιχεία αυτά αφορούν μόνο τις εμπορευματικές συναλλαγές και δεν περιλαμβάνουν τις συναλλαγές υπηρεσιών και τις μη καταχωρημένες συναλλαγές.
Σύμφωνα με τη ΕΣΥΕ, τα στοιχεία αυτά αφορούν εκτιμήσεις και γι αυτό δεν αναφέρονται στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο. Ο υπολογισμός αυτός μπορεί να γίνει μόνο κατά προσέγγιση. Έτσι, από τη σύγκριση των στοιχείων που αφορούν τις εισαγωγές και εξαγωγές προκύπτει ότι το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου μειώθηκε τον Απρίλιο του 2004, έναντι του Απριλίου του 2003.
Ειδικότερα, τον Απρίλιο του 2003 το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου ήταν 2.512,7 εκατ. ευρώ και τον Απρίλιο το έλλειμμα μειώθηκε σε 2.379,7 εκατ. υρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γερμανία: Η O2 Telefónica σχεδιάζει περικοπές τουλάχιστον 1.000 θέσεων εργασίας
- Η εξέγερση στο Λβιβ της Ουκρανίας εναντίον των στρατολογητών
- Ισπανία: Στους 12 οι νεκροί από τη δασική πυρκαγιά στην Αλμερία
- Βενεζουέλα: Νέος βαρύτερος απολογισμός για τα θύματα του διπλού φονικού σεισμού
- Ιράν: Ενταφιάστηκε ο Αλί Χαμενεΐ απουσία του γιου και διαδόχου του Μοτζταμπά
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442