Νέες αυξήσεις στις τιμές του αργού πετρελαίου σημειώνονται την Τετάρτη, ως αποτέλεσμα των βομβιστικών επιθέσεων σε δύο πετρελαιαγωγούς στο νότιο Ιράκ, που οδήγησαν σε παύση των εξαγωγών «μαύρου χρυσού» από τη Βασόρα. Στα 37,6 δολάρια η τιμή του μπρεντ.

53

Νέες αυξήσεις στις τιμές του αργού πετρελαίου σημειώνονται την Τετάρτη, ως αποτέλεσμα των βομβιστικών επιθέσεων σε δύο πετρελαιαγωγούς στο νότιο Ιράκ, που οδήγησαν σε παύση των εξαγωγών «μαύρου χρυσού» από τη Βασόρα.

Στον απόηχο της επίθεσης, η τιμή του μπρεντ για συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου διαμορφωνόταν το πρωί της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) στα 37,6 δολάρια το βαρέλι, αυξημένη κατά 0,48%, έναντι του προηγούμενου κλεισίματος.

Το Ιράκ εξήγε από την περιοχή της Βασόρας 1,6 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση που έχει πραγματοποιηθεί στην πετρελαϊκή υποδομή του Ιράκ από τις 8 Μαΐου, όταν Ιρακινοί αντάρτες ανατίναξαν αγωγό, με αποτέλεσμα να διακοπούν για δύο εβδομάδες οι εξαγωγές πετρελαίου.

Οι νέες επιθέσεις εκτιμάται ότι θα «παγώσουν» τις εξαγωγές για μεγαλύτερο διάστημα, καθώς η ζημιά αυτή τη φορά είναι περισσότερο εκτεταμένη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr