Στις 23 έως 26 Ιουνίου οι πολυμερείς συνομιλίες για τα πυρηνικά της Β.Κορέας
Ο τρίτος γύρος των εξαμερών συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμα της Β.Κορέας θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου στο Πεκίνο, όπως ανακοίνωσε η Κίνα. Η Πιονγιάνγκ δήλωσε ότι το αποτέλεσμα των συνομιλιών εξαρτάται από τη στάση των ΗΠΑ.
Ο τρίτος γύρος των εξαμερών συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμα της Β.Κορέας θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου στο Πεκίνο, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο εξωτερικών της Κίνας την Τρίτη. Σχολιάζοντας τη νέα προσπάθεια συνεννόησης, η Πιονγιάνγκ δήλωσε ότι το αποτέλεσμα των συνομιλιών εξαρτάται από τη στάση που θα τηρήσουν οι ΗΠΑ.
Όπως μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Β.Κορέας, το υπουργείο εξωτερικών της Πιονγιάνγκ ανακοίνωσε ότι πάγιο αίτημα είναι «η εγκατάλειψη εκ μέρους των ΗΠΑ της πολιτικής απομόνωσης της χώρας και να πάρει την γενναία απόφαση να συνυπάρξει με τη Β.Κορέα, προκειμένου οι συνομιλίες να αποδώσουν καρπούς και να ξεκινήσει μια ιστορική φάση για τον διακανονισμό του ζητήματος με τα πυρηνικά μεταξύ των δύο πλευρών».
» Το ενδεχόμενο να υπάρξει επίλυση του ζητήματος εξαρτάται αποκλειστικά από τις ΗΠΑ. Τίποτα δεν θα προκύψει εάν οι ΗΠΑ επιμείνουν ότι η Ν.Κορέα θα πρέπει εξολοκλήρου, επαληθεύσιμα και ανεπιστρεπτί να καταστρέψει το πυρηνικό της πρόγραμμα, όροι που επιβάλλονται μόνο σε μια ηττημένη χώρα» επισημάνθηκε.
Οι ΗΠΑ, πάντως, επαναλαμβάνουν ότι επιθυμούν πλήρη ακύρωση του πυρηνικού προγράμματος της Β.Κορέας, διά στόματος του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, ο οποίος επίσης ανέφερε ότι όλες οι άλλες πλευρές είναι σύμφωνες για μια κορεατική χερσόνησο χωρίς πυρηνικά.
Από την πλευρά της η Ν.Κορέα υποσχέθηκε εκ νέου σημαντική οικονομική βοήθεια στην Πιονγιάνγκ εφόσον εγκαταλείψει το πυρηνικό πρόγραμμά της. Ο πρόεδρος της χώρας Ρο Μου Χιούν δήλωσε: «Η διακορεατική συνεργασία θα επιταχυνθεί εάν επιλυθεί το ζήτημα των πυρηνικών και γι αυτήν την προοπτική προετοιμάζουμε συγκεκριμένα και πλήρη προγράμματα, που θα επιτρέψουν στην οικονομία της Β.Κορέας να σταθεί στα πόδια της».
Για τον ορισμό ημερομηνίας διεξαγωγής της συνάντησης των έξι (Β.Κορέα, Ν.Κορέα, Κίνα, Ιαπωνία, Ρωσία, ΗΠΑ) στο Πεκίνο η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Ζιάνγκ Κιγιέ δήλωσε: «Η Κίνα ελπίζει ότι τα μέρη που θα λάβουν μέρος στη συνάντηση θα επιδείξουν ειλικρίνεια και ελαστικότητα προκειμένου να υπάρξει συνεργασία για ένα αποτέλεσμα στον τρίτο γύρο των συνομιλιών».
Πριν τη σύνοδο των έξι, από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου, προβλέπεται διήμερη προπαρασκευαστική συνάντηση εκπροσώπων των μερών που θα λάβουν μέρος στο νέο γύρο διαβουλεύσεων για τα πυρηνικά της Β.Κορέας.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.