Συνολική λύση για τους συμβασιούχους ζήτησε η ΓΣΕΕ από το Συμβούλιο της Επικρατείας
Θεσμικό πλαίσιο για συνολική αντιμετώπιση του θέματος των συμβασιούχων ζητά η ΓΣΕΕ, αντιπροσωπεία της οποίας συναντήθηκε την Τετάρτη με την εισηγήτρια για την επεξεργασία του σχετικού Ππροεδρικού Διατάγματος στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
28
Να δημιουργηθεί θεσμικό πλαίσιο που θα αντιμετωπίζει συνολικά το φαινόμενο που δημιουργεί και αναπαράγει το πρόβλημα των συμβασιούχων, να υπάρξει συνολική λύση με διάρκεια και όχι προσωρινές και επιδερμικές διευθετήσεις, ζήτησε η ΓΣΕΕ από το Συμβούλιο της Επικρατείας όπου βρίσκεται το Προεδρικό Διάταγμα που ενσωματώνει τη σχετική Κοινοτική Οδηγία στην εθνική νομοθεσία.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος επισκέφθηκε τη σύμβουλο Επικρατείας και εισηγήτρια για την επεξεργασία του ΠΔ που κατέθεσε η κυβέρνηση για τους συμβασιούχους κ. Ειρήνη Σαρπ, συνοδευόμενος από τους νομικούς συμβούλους της Συνομοσπονδίας Σοφία Καζάκου και Χρήστο Νικολιτσόπουλο.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ενημέρωσε την εισηγήτρια του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις θέσεις και τις προτάσεις της Συνομοσπονδίας για τους συμβασιούχους, ζητώντας να υλοποιηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.
Επίσης παρέδωσε τη γνωμοδότηση επί του θέματος των πανεπιστημιακών καθηγητών Εργατικού Δικαίου κ.κ. Γ.Καζάκου και Α.Τραυλού-Τζαννετάτου, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει συνταγματικό πρόβλημα για τη μετατροπή των συμβάσεων έργου ή ορισμένου χρόνου σε αορίστου και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων του Δημοσίου.
Εξάλλου, με παρέμβασή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο (ΠΟΕΙΔΔ) υπογραμμίζει ότι το Προεδρικό Διάταγμα το οποίο έχει κατατεθεί εξαιρεί στην ουσία από τις ρυθμίσεις τη συντριπτική πλειονότητα των συμβασιούχων.
Η ΠΟΕΙΔΔ δηλώνει ότι έχει προγραμματίσει σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου της στις 18 Ιουνίου 2004, προκειμένου να αποφασιστούν οι περαιτέρω αγωνιστικές κινητοποιήσεις των συμβασιούχων.
ΑΠΕ
- Ημέρα της Γης – Η ΔΕΗ επιταχύνει την ενεργειακή μετάβαση με επίκεντρο την καθαρή ενέργεια
- Ανδρουλάκης: Προεκλογικά τα μέτρα Μητσοτάκη – Βλέπει τους πολίτες ως πελάτες
- Σοφία Μαριόλα: Το εξώδικό για τον χωρισμό της με τον Στράτο Τζώρτζογλου – Τι συνέβη
- Iνδία, η «βασίλισσα» του ντόπινγκ
- Πέραμα: Εκσκαφέας έπεσε στο πόδι 62χρονου εργάτη και τον τραυμάτισε σοβαρά
- Μητσοτάκης: Ανεπαρκή μέτρα για την ακρίβεια και τους δανειολήπτες – Αποκλειστικά «εισαγόμενη» πάλι η κρίση για τον πρωθυπουργό
- H συνάντηση του Σπανούλη με τον Μάικ Τζέιμς στην Αθήνα
- Χαλκίδα: Θύμα άγριου ξυλοδαρμού 70χρονη από την κόρη της και τον σύντροφό της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442