Έως το φθινόπωρο του 2005 ο ανάδοχος για το Μετρό Θεσσαλονίκης
Το αργότερο το φθινόπωρο του 2005 θα προκύψει ανάδοχος για το Μετρό της Θεσσαλονίκης, ενώ η ολοκλήρωση της κατασκευής του θα χρειαστεί άλλα έξι χρόνια, δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς.
38
Το αργότερο το φθινόπωρο του 2005 θα προκύψει ανάδοχος για το Μετρό της Θεσσαλονίκης, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν χρονοβόρες νομικές επιπλοκές (προσφυγές στο ΣτΕ, κ.λπ.), ενώ η ολοκλήρωση της κατασκευής του θα χρειαστεί άλλα έξι χρόνια.
Τα παραπάνω διευκρίνισε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής ΔΕΚΟ της Βουλής ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΝ, Ασημίνας Ξυροτήρη-Αικατερινάρη.
Σύμφωνα με τον υπουργό, η προθεσμία υποβολής των σχετικών αιτήσεων για την ανάληψη του έργου έληξε με την εκδήλωση ενδιαφέροντος από πέντε ξένες εταιρείες σε κοινοπραξία με ελληνικές «και είναι πολύ ενθαρρυντικό, γιατί είναι από τις σημαντικότερες στην Ευρώπη».
Ο κ. Σουφλιάς παρατήρησε ότι το Μετρό θα διατρέχει τη Θεσσαλονίκη από τη μία άκρη στην άλλη, «και φυσικά θα γίνουν και άλλες επεκτάσεις (Καλαμαριά, δυτικό μέρος Θεσσαλονίκης) που θα ενταχθούν στο Δ ΚΠΣ και νομίζω ότι αν όλα πάνε καλά θα είμαστε στους χρόνους που σας είπα».
«Πρόκειται για πολύ καλή μελέτη» παρατήρησε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ.
Η Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής συνεδρίασε με αντικείμενο την έγκριση του διορισμού του συγκοινωνιολόγου Γιώργου Γιαννή επικεφαλής της «Αττικό Μετρό», επιλογή που έγινε δεκτή με τις θετικές ψήφους της συμπολίτευσης και τις λευκές της αντιπολίτευσης.
Ο κ. Γιαννής υπολόγισε ότι το 2007 το Μετρό της Αθήνας θα έχει επεκταθεί έως το Αιγάλεω και το 2008 ενδεχομένως μέχρι το Χαϊδάρι, ενώ αναφορικά με το Μετρό της Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι «θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ολοκληρωθεί σύννομα μέσα στα υφιστάμενα χρονοδιαγράμματα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- «Βιολάντα»: Απολογείται σήμερα στον ανακριτή ο ιδιοκτήτης, για την έκρηξη που σκότωσε πέντε εργάτριες
- Δείτε live την εξειδίκευση των μέτρων
- Αν Χάθαγουεϊ: Αλλάχ, εκπροσώπηση, αντιδράσεις – «Όχι όπως η Σαμπρίνα – Είναι μουσουλμάνα; – Insallah»
- Formula 1: Αλλαγές-παρέμβαση στους κανονισμούς του 2026 για θέαμα και ασφάλεια
- Δουδωνής: Η συζήτηση για τις άρσεις ασυλίας μπορεί να έχει τίτλο «αμάρτησα για τον ψηφοφόρο μου»
- Σουηδία: 20 σχολεία έκλεισαν σήμερα έπειτα από απειλές που έλαβε η αστυνομία
- Συνάντηση Μητσοτάκη – Ράμα στο Μαξίμου
- Ηλιόπουλος: Το μόνο που δεν ακούσαμε από τους βουλευτές της ΝΔ είναι το «νόμος είναι το δίκιο του αγρότη»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442