Τετάρτη 22 Απριλίου 2026
weather-icon 23o
Θέμα πολιτικής η ανανέωση στο ΠΑΣΟΚ «διαμηνύει» προς τον Γ.Παπανδρέου ο Γ.Παπαντωνίου

Θέμα πολιτικής η ανανέωση στο ΠΑΣΟΚ «διαμηνύει» προς τον Γ.Παπανδρέου ο Γ.Παπαντωνίου

Αιχμές κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ αφήνει Γ.Παπαντωνίου, εκτιμώντας ότι η ανανέωση στο κόμμα «δεν είναι θέμα ενός ανθρώπου», αλλά «πρέπει να έχει πολιτικά χαρακτηριστικά». Ο πρώην υπουργός επιτίθεται και στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι φοβάται για την εξέλιξη της οικονομίας.

43

Σαφείς αιχμές κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ αφήνει Γιάννος Παπαντωνίου, εκτιμώντας ότι η ανανέωση στο κόμμα «δεν είναι θέμα ενός ανθρώπου». Ο πρώην υπουργός επιτίθεται και στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι φοβάται για την εξέλιξη της οικονομίας.

Σε συνέντευξή του στο Έθνος, ο κ. Παπαντωνίου αναφέρει ότι η ανανέωση «πρέπει να έχει πολιτικά χαρακτηριστικά, να προχωρήσει με συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες», πως «δεν είναι θέμα ενός ανθρώπου» και ότι «όλοι, μέσα από θεσμοθετημένες διαδικασίες μπορούν, και πρέπει, να έχουν άποψη».

Ο πρώην υπουργός υπογραμμίζει ότι «δεν είναι νοητό το ΠΑΣΟΚ να εξελιχθεί σε ένα προσωποπαγές κόμμα» και κάνει λόγο για «οργανωτική ρευστότητα», η οποία «συνδέεται με τη σημερινή μεταβατική περίοδο», αλλά «πρέπει να σταματήσει το γρηγορότερο δυνατό, ώστε όλοι οι φίλοι, τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να συμμετάσχουν στην ανασυγκρότηση του κινήματος».

Στο ερώτημα εάν μία μεγάλη διαφορά στις ευρωεκλογές θα κλονίσει την ηγεσία του κόμματος, ο κ. Παπαντωνίου ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται θέμα ηγεσίας, αλλά ένα αρνητικό για το ΠΑΣΟΚ αποτέλεσμα θα πρέπει να προβληματίσει σε ό,τι αφορά τους ρυθμούς με τους οποίους ανασυγκροτείται το κόμμα.

«Υπάρχει ασάφεια, οργανωτική και ιδεολογική, η οποία πρέπει να ξεπεραστεί το συντομότερο δυνατόν» λέει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπαντωνίου επιτίθεται και στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία φαίνεται τελείως ανέτοιμη να κυβερνήσει, δεν έχει σχέδιο, δεν έχει πρόγραμμα και σε όλους τους τομείς παρατηρούμε μια συστηματική απραξία».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαντωνίου, «στα θέματα της οικονομίας και της κοινωνικής πολιτικής βλέπουμε πλήρη απραξία, αλλά και μεγάλα σφάλματα, όπως είναι η δημοσιονομική απογραφή που είχε ως μόνο πρακτικό αποτέλεσμα την υπαγωγή της χώρας μας σε καθεστώς επιτήρησης από την ΕΕ».

«Φοβάμαι την εξέλιξη της οικονομίας» λέει ο πρώην υπουργός, εξηγώντας:

«Λόγω της αναπόφευκτης επιβράδυνσης ορισμένων επενδύσεων μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, την υπαγωγή σε καθεστώς επιτήρησης και τη διαφαινόμενη ατολμία στην προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, θα επιβραδυνθεί η οικονομική ανάπτυξη με αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας, τον περιορισμό των εισοδημάτων και την ακύρωση προεκλογικών δεσμεύσεων».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 22 Απριλίου 2026
Cookies