Αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των γηροκομείων ετοιμάζει η κυβέρνηση
Την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου λειτουργίας των οίκων ευγηρίας προανήγγειλε ο υφυπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως την περασμένη Παρασκευή για το Γηροκομείο Αθηνών.
Την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου λειτουργίας των οίκων ευγηρίας προανήγγειλε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως την περασμένη Παρασκευή για το Γηροκομείο Αθηνών.
Την ίδια ώρα, επεκτείνονται σε όλους τους οίκους ευγηρίας της χώρας οι έλεγχοι για τον τρόπο λειτουργίας τους.
Αναφερόμενος στα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το Γηροκομείο Αθηνών και τους ηλικιωμένους – πειραματόζωα, ο κ. Κωνσταντόπουλος τόνισε ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση.
Παρατήρησε ταυτόχρονα ότι έχουν διαπιστωθεί τεράστια προβλήματα στους οίκους ευγηρίας όλης της χώρας, τα οποία εξετάζονται από το υπουργείο. «Θα ρίξουμε άπλετο φως ακόμη και στις βιτρίνες μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντόπουλος, σημειώνοντας ότι πολιτική της κυβέρνησης είναι «άπλετο φως και διαφάνεια παντού».
Αναφερόμενος δε στο γεγονός ότι πολλά, κυρίως ιδιωτικά, γηροκομεία στερούνται άδειας λειτουργίας, ο υφυπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης επισήμανε πως δεν ευθύνονται πάντα οι ιδιώτες, αλλά το νομοθετικό πλαίσιο, που, όπως είπε, είναι «εξαιρετικά σκληρό».
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ