Τη δεύτερη θέση στα ποσοστά παχυσαρκίας στην ΕΕ κατέχει η Ελλάδα
Αθήνα: Τη δεύτερη θέση στα ποσοστά παχυσαρκίας μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέχει η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια του 13ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για την παχυσαρκία που διεξάγεται στην Πράγα.
Αθήνα: Τη δεύτερη θέση στα ποσοστά παχυσαρκίας μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέχει η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια του 13ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για την παχυσαρκία που διεξάγεται στην Πράγα.
Περισσότεροι από 300 εκατομμύρια άνθρωποι (20% των ανδρών και 25% των γυναικών) είναι παχύσαρκοι και όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί επιστήμονες το πρόβλημα έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας, η οποία αναμένεται να γίνει πανδημία τα επόμενα 5-10 χρόνια, πριν αρχίσει να θεραπεύεται, ενώ δεκάδες είναι και οι ασθένειες που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με το πάχος.
Εκτός από την Ελλάδα, μεταξύ των χωρών με τα μεγαλύτερα ποσοστά παχυσαρκίας συγκαταλέγονται η Γιουγκοσλαβία, η Ρουμανία και η Τσεχική Δημοκρατία, ενώ στον αντίποδα βρίσκονται η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Ουγγαρία και η Ελβετία.
Στη δημιουργία των εκατομμυρίων παχύσαρκων, μεταξύ των οποίων και παιδιών, συνετέλεσαν η κατανάλωση τροφών με πολλά λίπη, οι χημικές δίαιτες και η καθιστική ζωή σε συνδυασμό με την οικονομική ανάπτυξη, την αστικοποίηση και την παγκοσμιοποίηση της αγοράς τροφίμων.
Ως πρώτο μέτρο για την αντιμετώπιση του προβλήματος οι ειδικοί επιστήμονες προτάσσουν την ομαδοποίηση των ενηλίκων και των παιδιών που πάσχουν, σύμφωνα με τις συνθήκες ζωής τους.
Επίσης σημαντική θεωρείται η ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με την επίδραση της διατροφής τους όχι μόνο στην εξωτερική εμφάνιση, αλλά και την υγεία τους, καθώς η παχυσαρκία συνδέεται με ορισμένα είδη καρκίνου, οστεοαρθρίτιδα, έμφραγμα και διαβήτη.
health.in.gr
- «Ξύπνησα από κραυγές και άκουσα μία τζαμαρία να σπάει» -Τι λέει ένοικος της πολυκατοικίας όπου βρέθηκε νεκρή η γυναίκα
- Ορμούζ: Οι επιπτώσεις του κλεισίματος των Στενών στην ελληνική οικονομία – Τι δείχνει μελέτη του ΙΟΒΕ
- Ολυμπιακός: Πότε θα μάθει τον αντίπαλό του – Οι ημερομηνίες των πλέι ιν της Euroleague
- «Το Χελιδόνι» του Γκιλιέμ Κλούα στο Θέατρο ΕΛΕΡ
- Οι ΗΠΑ θα καθυστερήσουν τις παραδόσεις όπλων σε ευρωπαϊκές χώρες – Αιτία ο πόλεμος στο Ιράν
- Γλυφάδα: Συνελήφθη μητέρα ανηλίκου ο οποίος ταυτοποιήθηκε για τον βανδαλισμό του σχολικού συγκροτήματος
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
- Κτηματολόγιο: 30 χρόνια λειτουργίας και 3,45 εκατ. «ορφανά» ακίνητα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/theodor-vasile-QgV8nrpQjQ8-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442