
Πρόσκληση συμμετοχής στη διευρυμένη Σύνοδο Κορυφής της G8 έλαβε η Τουρκία
Πρόσκληση συμμετοχής στη Σύνοδο Κορυφής της G8 που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουνίου στο Σι Αϊλαντ της πολιτείας της Τζόρτζια έλαβε την Τετάρτη από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
71
Πρόσκληση συμμετοχής στη Σύνοδο Κορυφής της G8 και των χωρών της ευρύτερης Μέσης Ανατολής που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουνίου στο Σι Αϊλαντ της πολιτείας της Τζόρτζια έλαβε την Τετάρτη από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σκοτ ΜακΛίλαν, τονίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος προσβλέπει στο διάλογο για την αναζήτηση τρόπων, μέσω των οποίων το γκρουπ των οκτώ πλουσιότερων χωρών στον κόσμο θα μπορέσει να υποστηρίξει τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές ελευθερίες στην ευρύτερη Μέση Ανατολή και Βόρειο Αφρική, καθώς και τη συμβολή της Τουρκίας στην προσπάθεια αυτή.
Σε μια σαφή απόπειρα να προσδώσει στην Αγκυρα πρωταγωνιστικό ρόλο, η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου καταλήγει με την επισήμανση ότι η συμμετοχή της Τουρκίας σε ειδικά προγράμματα για την προώθηση βασικών μεταρρυθμίσεων στην περιοχή, ειδικότερα στα θέματα δημοκρατίας, θα προάγει τη συνεργασία μεταξύ των χωρών της G8, της ΕΕ, της ίδιας της Τουρκίας και άλλων εταίρων στην περιοχή.
Στη Σύνοδο προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν και το Αφγανιστάν, η Αλγερία, το Μπαχρέιν, η Ιορδανία και η Υεμένη. Για τους διπλωματικούς κύκλους αποτέλεσε έκπληξη ότι δεν προσκλήθηκαν η Σαουδική Αραβία, το Μαρόκο, η Αίγυπτος και η Τυνησία, που διατηρούν καλές ή πολύ καλές σχέσεις με την Ουάσινγκτον.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Βόλος: Δραματική διάσωση 41χρονου που έπεσε σε χαράδρα – Περιπατητές άκουσαν ουρλιαχτά, τρεις μέρες μετά
- Τι χρήματα θα λάβουν οι ομάδες της Euroleague που έμειναν εκτός play offs – Τι ισχύει από την 17η θέση και κάτω
- Μια βιβλιοθήκη στην Οξφόρδη ως «ζωντανή χρονοκάψουλα»
- Οικονομικών φόρουμ Δελφών: Συζήτηση για την συνταγματική αναθεώρηση
- Η γνώριμη Μονακό στον δρόμο του Ολυμπιακού: Οι κοινοί πρωταγωνιστές και οι προηγούμενες ματσάρες (vids)
- ΗΠΑ: Δικαστής αμφισβητεί τη συνταγματικότητα της προσφυγής του Τραμπ εναντίον της αμερικανικής εφορίας

