
Στις 29 Αυγούστου οι εκλογές για τη διαδοχή του Καντίροφ στην Τσετσενία
Στις 29 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν οι προεδρικές εκλογές στην Τσετσενία για την ανάδειξη του διαδόχου του φιλορώσου προέδρου Αχμάντ Καντίροφ, που σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση σε στάδιο του Γκρόζνι στις 9 Μαΐου.
71
Στις 29 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν οι προεδρικές εκλογές στην Τσετσενία για την ανάδειξη του διαδόχου του φιλορώσου προέδρου Αχμάντ Καντίροφ, που σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση σε στάδιο του Γκρόζνι στις 9 Μαΐου.
Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η εκλογική επιτροπή της Τσετσενίας, οι υποψήφιοι στιες εκλογές αυτές δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί.
Ο Αχμάντ Καντίροφ, ο οποίος είχε είχε γίνει πρόεδρος έπειτα από εκλογές που αμφισβητήθηκαν έντονα τον περασμένο Οκτώβριο, ήταν ο άνθρωπος της Μόσχας που εφάρμοζε την πολιτική του Κρεμλίνου στη δημοκρατία αυτή του ρωσικού Καυκάσου και συγκέντρωνε στα χέρια του όλους τους μοχλούς της εξουσίας.
Ο θάνατός του στις 9 Μαΐου σε βομβιστική επίθεση στο στάδιο της πρωτεύουσας Γκρόζνι όπου βρισκόταν, άφησε ένα πραγματικό κενό εξουσίας.
Ο γιος του, ο Ραμζάν, ο οποίος διοικούσε την προσωπική φρουρά του πατέρα του, είναι 27 χρονών και δεν έχει την ηλικία που χρειάζεται για να είναι υποψήφιος. Έχει εξάλλου ανακοινώσει πως δεν πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα.
Οι αυτονομιστές έχουν ως τώρα αρνηθεί να συμμετάσχουν στις ψηφοφορίες που οργανώνονται υπό τον έλεγχο της Μόσχας, τις οποίες θεωρούν παράνομες και νόθες.
ΑΠΕ/Γαλλικό
- Βόλος: Δραματική διάσωση 41χρονου που έπεσε σε χαράδρα – Περιπατητές άκουσαν ουρλιαχτά, τρεις μέρες μετά
- Τι χρήματα θα λάβουν οι ομάδες της Euroleague που έμειναν εκτός play offs – Τι ισχύει από την 17η θέση και κάτω
- Μια βιβλιοθήκη στην Οξφόρδη ως «ζωντανή χρονοκάψουλα»
- Οικονομικών φόρουμ Δελφών: Συζήτηση για την συνταγματική αναθεώρηση
- Η γνώριμη Μονακό στον δρόμο του Ολυμπιακού: Οι κοινοί πρωταγωνιστές και οι προηγούμενες ματσάρες (vids)
- ΗΠΑ: Δικαστής αμφισβητεί τη συνταγματικότητα της προσφυγής του Τραμπ εναντίον της αμερικανικής εφορίας

