Φυλακίστηκαν στην Ισπανία τέσσερις ύποπτοι για διασύνδεση με την Αλ Κάιντα
Με την κατηγορία συμμετοχής στη δράση της Ανσάρ αλ-Ισλάμ -τρομοκρατικής οργάνωσης διασυνδεόμενης με την Αλ Κάιντα- φυλακιστηκαν κατ εντολή του δικαστή Μπαλτάθαρ Γκαρθόν τρεις Αλγερινοί και ένας Ισπανός που είχαν τεθεί προ ημερών υπό κράτηση από τις Αρχές.
51
Με την κατηγορία συμμετοχής στη δράση της Ανσάρ αλ-Ισλάμ -τρομοκρατικής οργάνωσης διασυνδεόμενης με την Αλ Κάιντα- φυλακιστηκαν κατ εντολή του δικαστή Μπαλτάθαρ Γκαρθόν τρεις Αλγερινοί που είχαν τεθεί υπό κράτηση στη διάρκεια αστυνομικών εφόδων στην Ισπανία.
Όπως επισημαίνει το BBC, στη φυλακή οδηγήθηκε εν αναμονή παραιτέρω ερευνών και ένας Ισπανός πολίτης που είχε συλληφθεί με την υποψία συνεργασίας με τους τρεις Αλγερινούς. Οι συλλήψεις είχαν πραγματοποιηθεί την παρασμένη Παρασκευή στο Μπιλμπάο και την Καντάμπρια της βόρειας Ισπανίας, στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη.
Σύμφωνα με τον Ισπανό δικαστή Μπαλτάθαρ Γκαρθόν, οι τρεις Αλγερινοί παρείχαν υποστήριξη σε άλλους εξτρεμιστές του δικτύου της Αλ Κάιντα, ορισμένοι εκ των οποίων διατηρούσαν επαφές με τους δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στις ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, οι ύποπτοι κατηγορούνται για τη στρατολόγηση ισλαμιστών εξτρεμιστών και την παροχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων για τη μεταγωγή τους σε στρατόπεδα της Αλ Κάιντα. Επισημαίνεται ότι η διασυνδεόμενη με την Αλ Κάιντα οργάνωση Ανσάρ αλ-Ισλάμ εδρεύει στο βόρειο Ιράκ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442